11.4 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Još jedan biser čuvene Statutarne komisije SDPH : Kako je otkazano druženje sa kobasicama, senfom, pivušom i pjevanjem u Tvornici!

- Reklama -

Kopam po arhivi, godina je 2017, kraj godine. Održavali su se izbori za organe gradskih organizacija SDP-a. Sjećam se, da je bilo pomalo zbunjujuće što su se ti izbori zvali Izborna konvencija, organizacije te i te.

Nisu to bile konvencije tipa onog uobičajenog, da se dobro instruirani tamburaši penju jedan za drugim na pozornicu i da onda lijepim bojama slikaju slike po zidu.

To se samo zvala konvencija a bili su u biti obični izbori na kojima su se birali predsjednici organizacija, predsjedništva i odbori.

Prije konvencije članovi stranke bili su obavještavani o nepodmirenom dugovanju na ime članarine, kojega su morali podmiriti, jebiga ne mogu naći koliko, ali nekoliko dana prije održavanja konvencije/izbora.

Iz tih vremena datiraju čuvene izborne prevare i malverzacije, dapače, te su igre dosegle vrhunac baš na toj konvenciji.

Da o svemu tome nije bilo nikakvih kaznenih prijava, jer malverzacijom sa iznosima članarina učinjeno je kazneno djelo prevare i vjerojatno i krivotorenja službenih istraga.

Tada se proslavila izvjesna Tamara Čubretović, koja je spretnom i dobro uvježbanom igrom oko članarina pobrisala  znatan broj članova sa Črnomerca. nakon što je pobacala sve što je hodalo van, lijepo je otišla kod bandića u stranku. Slatko, kaj je je!

Imao sam čast prvi objaviti njezinu prepisku koja je dokazivala sve nte svinjarije. pa ponavljam mail.

Igra je išla otprilike ovako:

Poćudnima je članarina intervencijom u tom njihovom DAVIDU smanjivana na jednu (1) kunu, pa ako netko nije plaćao članarinu dvije godine, a bilo je takvih puno, a zaposlen je, dug mu je bio 48o kuna. Smanjenjem članarine na jednu kunu, njihov je dug bio samo 24 kune, a taj dug je bio rješavan, tako se to zvalo, a onda je članarina vraćena na dvadeset kuna.

Dakako, onima namčorastim i nadrkanim članovima, koji su recimo bili nezapsoleni ili penzioneri, a nisu simpatizirali Bernardićevu ekipu, članarina je dizana na dvadeset kuna (kao da su zaposleni), pa je za razdoblje recimo opet od dvije godine, dug od 24 kune ili u slučaju penzionera 120 kuna, skočio na impozantnih 480 kuna.

Pa su mnogi poslali u pičku materinu taj sistem i nisu platili, a nisu onda mogli glasat, što se upravo željelo postić.

Pa su tom financijskom malverzacijom onemogućeni glasači unutarstranačke oporbe u glasanju, te je Bernardićeva ekipa pobjeđivala ko od šale po Zagrebu.

U cijeloj priči strašno me čudi samo jedna stvar.

Da o svemu tome nije bilo nikakvih kaznenih prijava, jer malverzacijom sa iznosima članarina učinjeno je kazneno djelo prevare i vjerojatno i krivotorenja službenih istraga.

Ali, esdepeovce sve skupa to nije smetalo.

Kako bi bili sto posto sigurni u pobjedu poćudnih kadrova, kojima se tepalo da su Bernardinci, muljalo se tu i sa brojem članova, fiktivno upisanih, zaključene liste za definiranom brojem članova preko noći su rasle do u nebesa.

Naravno da čuvena institucija esdepea zvana Statutarna komisija ali i izborno povjerenstvo kurcem nije makla kako bi zaštitila članove, dapače, štitila je rukovodstvo, odbacivala sve žalbe

Bezobrazno, bezočno, gadljivo i nemoralno.

Prošlo je dosta vremena od tada.

Pa je sada već i ne baš jako novi predsjednik Gradske organizacije SDP- Gordan Maras sazvao Tematsko-izvještajnu Konvenciju Gradske organizacije SDP-a Zagreb, pa se taj skup igrača u crvenim dresovima i crvenim gaćicama, sa crvenim štucnama trebao odvijati 9.veljače u Šupčevoj 2, u popularnoj Tvornici.

Jebate, to je valjda još jedina tvornica u Zagrebu.

Uopće mi nije jasno kaj taj naslov toga skupa znači, kaj je tema i kaj se izvještava.

Možda je svrha malo se podružit, gricnut nekakvu kobaju usaftanu u senf ,popit pivicu i podrignut se. Možda i pjesma padne.

Nisam nigdje vidio u materijalima koje sam dobio da je predviđeno da će Maras koju otpjevati, koji voli pjevati i često pjeva.

Pjevo je on i u zboru!

Ili će samo otpjevati himnu, jer on to zna i činio je puno puta i on himnu dobro pozna, pa si je sa njom nekak dobar.

Da bi bijo na tom skupu, moraš jope imat plaćenu članarinu. Nisi platijo članarinu, nema kobaja, senfa, pive a neš majci slušat ni Marasa kako pjeva himnu.

E, to je to.

Ali…

Naravno da čuvena institucija esdepea zvana Statutarna komisija ali i izborno povjerenstvo kurcem nije makla kako bi zaštitila članove, dapače, štitila je rukovodstvo, odbacivala sve žalbe

Poznato je da je Maras na izborima u drugom krugu pobijedio, u stvari pomeo pod sa izvjesnim Denisom Hrestakom, koji je bijo kako to Njemci kažu faforit Iblera, odnosno da su članovi SDP-a Zagreba pokazali bosanski grb rukovodstvu esdepeja.

Ili se to samo ipak zove srednji prst?

Maras je polako i vrlo strpljivo počeo pridobivati članove odbora i predsjedništva na svoju stranu. Koliko mu je to bilo teško, ne znam, ali ionako većina tih likova ima u džepu kalkulator da bi mogli izračunati koliko su puta promijenili strane u frakcijama esdepeja.

I taman kada se činilo da će februarska subota biti začinjena pučkim kobajama, senfom pivušom i Marasovim pjevanjem himne, ode sve u kurac.

Nekakvi se likovi, po vokaciji Bernardinci žalili na nekakve greške u proceduri.

Žalili se Statutarnoj komisiji.

Da ONOJ, sa početka teksta. Poznatoj po poštenim i pravičnim odlukama / presudama.

Pa je Statutrarna komisija rekla da zbog nekakvih proceduralnih grešaka taj skup sa pjevanjem, kobajama, senfom i pivušom u Šupčevoj dva nemere biti održan.

Zbog proceduralnih grešaka.

Ne znam o čemu se radi, uvjeravaju me i oni skloni Marasu da najvjerojatnije ima greška.

I Statutarna je donijela odluku, pa je Maras pismom otkazao nastup i storniro narudžbe Sparu za pivu, senf i kobaje.

I sve pet.

Ali…

Statutarna komisija se sastaje isključivo na poziv predsjednika Statutarne komisije.

Koji je dao ostavku.

Ne postoji, Nema ga. Naja. A-a. Nula bodova.

A predsjednik ne samo da saziva sjednice nego i predlaže dnevni red i odluke, vodi sjednicu, proglašava rezultate glasanja i na kraju potpisuje odluke. A njega nema. I donijeli su odluku.

Statutarna komisija koja radi nestatutarno!

Ali su se sastali. Ko grupa građana, a donijeli obavezujuću odluku.

Ej!

Donijeli odluku. Koja je obavezujuća do te mjere da je Maras pismom otkazao nastup i storniro narudžbe Sparu za pivu, senf i kobaje.

A odluka je nestatutarna i nevažeća.

Dakle, ista meta isto odstojanje.

Lopta proći može, ali igrač ne može.

E, tako vam je to u esdepeu.

Pročitajte i ovo:
Moderni političari u gabarden kaputima što daju na naftalin. Špricanim
- Vezano na temu -
Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

VEZANI ČLANCI

6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Neotesana budaletina

Danas sam doživio nešto posve neočekivano. Ispričao mi se nitko drugi nego Gordan Grlić Radman. Odavno, od prvog trenutka kad sam ga na dan...

Tarzan i Čita u Vilniusu

NAJNOVIJE

NAJPOPULARNIJE

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

- Reklama -