11.4 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Kolko moraš bit zatucan da te skinu sa programa HRT-a???

- Reklama -

Karolina Vidović Krišto maknuta iz HRT-ove emisije Dobro jutro, Hrvatska

KAROLINA Vidović Krišto više se neće pojavljivati u jutarnjoj emisiji HRT-a “Dobro jutro, Hrvatska”, a hoće li ostati urednica emisije “Dobar dan, Hrvatska” koja se trenutno ne emitira zbog ljetne stanke, za sada je nepoznanica.

HRT je za Index potvrdio kako se radi o uredničkoj odluci te da će Vidović Krišto biti raspoređena na druge zadatke.

- Iz kategorije -

“Obavještavamo vas kako je riječ o uredničkoj odluci te će kolegica Karolina Vidović Krišto raditi druge zadatke, u skladu s njezinim ugovorom o radu i potrebama Poslodavca”, kratko je odgovoreno na Indexov upit iz HRT-a.

Sporna emisija objavljena je 30. svibnja

Podsjetimo, nakon što je Index prvi pisao o skandaloznom gostovanju filoustaškog revizionista i negatora ustaških zločina Igora Vukića na HRT-u 30. svibnja u emisiji Dobar dan Hrvatska, HRT se tada od tog skandaloznog intervjua javno ogradio. No nas je zanimalo hoće li urednica te emisije Karolina Vidović Krišto snositi sankcije za svoju odluku da na javnoj televiziji da prostor Vukiću.

>> HRT ugostio tipa koji kaže da se Židove u Jasenovcu štitilo od deportacije pa se ogradio od njega

Vukić je u emisiji koju uređuje kontroverzna Karolina Vidović Krišto dobio 15 minuta za širenje svojih suludih teorija. Tako smo imali priliku saznati da je Jasenovac bio “mjesto internacije za protivnike NDH, koji su učinili nešto protiv te države” te “mjesto internacije jedne grupe Židova”, koji su tako – prema Vukićevoj verziji – zapravo bili spašeni od deportacije u nacističke logore.

>> Pitali smo HRT hoće li kazniti Karolinu Vidović Krišto, evo što kažu

Ludilu tu nije bio kraj te je Vukić nastavio pričati kako su “zarobljeni partizani sa sobom u logor donijeli tifus” pa se jedan zarobljeni židovski liječnik morao boriti protiv nastale epidemije. Prema Vukićevoj logici, bolesni partizani su za jasenovačke logoraše bili veća prijetnja od ustaških koljača, pa je dodao kako je od tifusa – kojim su ga zarazili partizani – umro i logorski svećenik Zvonimir Brekalo.

Održana izvanredna sjednica programskog vijeća

Zbog gostovanja Igora Vukića u emisiji Dobar dan, Hrvatska i njegovog negiranja zločina u ustaškom koncentracijskom logoru Jasenovac, programsko vijeće HRT-a održalo je 4. lipnja izvanrednu sjednicu.

>> Rasprava na HRT-u o skandaloznoj emisiji Karoline Vidović Krišto: “To je bilo nadrealno gadljivo”

Prije početka sjednice pred zgradom HRT-a okupilo se dvadesetak prosvjednika iz građanske inicijative Ivo Pilar tražeći zaštitu Karoline Vidović Krišto. Iako su na sjednicu dolazak najavili Ivan Zvonimir Čičak i Đuro Glogoški, nije im dozvoljen ulazak u zgradu HRT-a. Sjednici nisu mogli prisustvovati ni Zoran Pusić, ni Eugen Jakovčić. Potpredsjednik vijeća Nikola Baketa obrazložio je da je to učinjeno zbog nedostatka prostora u dvorani u kojoj se održava sjednica. Na sjednici se raspravljalo samo o spornoj emisiji, no vijeće na njoj nije donijelo nikakve zaključke.

Pročitajte i ovo:
Jasenovac i Gradiška Stara u "Dobar dan Hrvatska"
- Vezano na temu -
Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

VEZANI ČLANCI

6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Neotesana budaletina

Danas sam doživio nešto posve neočekivano. Ispričao mi se nitko drugi nego Gordan Grlić Radman. Odavno, od prvog trenutka kad sam ga na dan...

Tarzan i Čita u Vilniusu

NAJNOVIJE

NAJPOPULARNIJE

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

- Reklama -