11.4 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Krešo Beljak, kao i obično, jasno, razgovjetno, ravno šakom među rogove!

Svojim rezolutnim stavovima, jasnim, brzim i oštrim reakcijama, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, sve se više nameće kao vodeća ličnost u smušenoj oporbi. Što bi SDP dao da ima takvog lidera?

- Reklama -

HSS je u ponedjeljak ocijenio da je izjava premijera Andreja Plenkovića o nižoj cijeni rada u Hrvatskoj kao svojevrsnoj prednosti za strana ulaganja “možda najskandaloznija do sada“, ustvrdivši da u Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog korupcije i korumpiranog sudstva, katastrofalne porezne politike i loših propisa i da su Plenković i HDZ osnovni razlog izostanka stranih investicija.

“Izjava predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kako male plaće radnika u Hrvatskoj trebaju biti stimulans za strane ulagače, možda je i najskandaloznija do sada,” stoji u priopćenju kojim HSS, kako navodi, reagira na izjavu u kojoj Plenković poziva strane investitore da ulažu u Hrvatsku jer su Hrvati jeftinija radna snaga nego radnici u Europskoj uniji.

 U Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog katastrofalne porezne politike, zbog korupcije na svim razinama, zbog anarhičnog i kontradiktornog zakonodavstva i “milijun” suludih parafiskalnih nameta, poručuje HSS.

- Iz kategorije -

U Hrvatskoj nitko ne ulaže zbog HDZ-a i Andreja Plenkovića koji ga trenutačno vodi, a upravo su oni prvi pokrovitelji svega navedenog, posebice lopovluka i korupcije. Cijena rada, pored svega navedenoga, sigurno neće potaknuti strana ulaganja. Uostalom, neće strani investitori u Hrvatskoj ulagati zbog ljubavi prema našoj zemlji već zato kako bi na nama (stranim robovima) zaradili”, smatra HSS.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu u Osijeku kako se Vladina politika bazira na “trokutu”, koji se sastoji od fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i investicija, poručivši kako se strukturne reforme provode i kako ne treba nasjedati na priče da reformi nema. Naveo je i kako je trošak rada u Hrvatskoj niži od prosjeka u EU. Sat rada u Hrvatskoj je dva i pol puta niži od prosjeka u EU, a 3,2 puta niži nego u Njemačkoj, što  investitori gledaju. Naš je cilj da nam plaće budu više, ali trenutno, to je ako ulagač bira, svojevrsna komparativna prednost, ustvrdio je premijer.

Pročitajte i ovo:
Branko Caratan - čovjek koji se sjeća. I zna.
- Vezano na temu -
Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

VEZANI ČLANCI

6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Neotesana budaletina

Danas sam doživio nešto posve neočekivano. Ispričao mi se nitko drugi nego Gordan Grlić Radman. Odavno, od prvog trenutka kad sam ga na dan...

Tarzan i Čita u Vilniusu

NAJNOVIJE

NAJPOPULARNIJE

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

- Reklama -