11.4 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Pod zidinama Kamerlenga: Dnevnik šjor Jose ili Pajdina Adventura u kućicama

- Reklama -

Evala svitu, a ca je?

 

Jeste se počeli divertati? Stigao nam je prosinac, mjesec darivanja i božićne čarolije. Pa i ova južina se lakše podnosi. Vraćamo se mi na našu trogirsku svakodnevicu i 15. “tematsku” sjednicu Gradskog vijeća, koja je postala poznata jer je na red došla točka dnevnog reda, izvješće o radu Trogir Holdinga i Dobrića.

Oporba koju čine HDZ i HSP su napustili tu točku dnevnog reda, zahtijevajući da se održi nova sjednica sa jedinom točkom dnevnog reda, Trogir Holdingom. I to su predali kao zahtjev Anti Piteši, međutim ne iznose dokaze o navodnom kriminalu u toj firmi.

Premda je PNUSKOK posjetio Holding. Sa sjednice smo doznali da Holding ima stari vozni park, da pravna služba i radio imaju velike koeficjente za plaće, i da privatnici dobivaju poslove dok operativa stoji besposlena, o čemu smo već pisali.

Gradonačelnik Pajdo Bilić je kupio mir jer idu blagdani, pa su građani zaokupljeni drugim temama. Naprimjer, predstojećim Adventom koji se u Trogiru zove Adventura. Na natječaju za zakup ugostiteljskih kućica, opet su prošli isti jer su bliski vlasti i Pajdi Biliću. A pojedinci su i sponzori. Nećemo ih reklamirati, jer i ovako je pretužno, neki bi rekli i preružno.

A program mu vodi intimus i zamjenik Viktor Novak, koji je od programa napravio pravi paštroć ilitiga loše jelo. Pavel, Boris Novković, Vatra primjereniji su proslavi Dana Republike nego Adventa. Sekretarica Ivana Sorić je zaključala slike na Facebooku, ali Spectator ima bogatu arhivu.

A šesno ju je za vidit, ka i Nadalinu!

I za kraj, ove prosinačke priče, stanje u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Mladež HDZ-a dala je podrška jedinom kandidatu u županiji, mladoj miljenici Ante Sanadera, tajnici Marini Matković. Tajnica ili sekretarica, bitno je da si u sistemu. Za povjerenika Sinišu Stojana lobirao je i Ferdo Frizura, jer će znati naplatiti te usluge.

A u DM-a kupio je sav Briljantin da ima postojanu frizuru.

Povjereniku vijećnici ne dolaze na sjednice, što je njihova poruka o stanju u stranci. Bivši predsjednik Sandro Hrabar već četvrti put, što je znak da je odustao od politike. Dobili smo puno e-mailova o jednoj osobi iz te iste stranke, ali o tome u slijedećem broju. Veseli i zdravi bili, i živjeli!

Grafička obrada Spectatorblog
Napomena Spectatorbloga:

Za podatke, priloge i ocjene iznesene u ovoj rubrici ”Dnevnik šjor Jose”, kada nastupa kao takav, odgovara autor.

 

Pročitajte i ovo:
Čuvajte bratstvo i jedinstvo ko zjenicu oka svoga!

- Vezano na temu -
Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

VEZANI ČLANCI

6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Neotesana budaletina

Danas sam doživio nešto posve neočekivano. Ispričao mi se nitko drugi nego Gordan Grlić Radman. Odavno, od prvog trenutka kad sam ga na dan...

Tarzan i Čita u Vilniusu

NAJNOVIJE

NAJPOPULARNIJE

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

- Reklama -