15.9 C
Zagreb
Srijeda, 15 svibnja, 2024
NaslovnicaRazgovoriZabavaIzvještaj s izvanrednog online sastanka redakcije

Izvještaj s izvanrednog online sastanka redakcije

Autor

Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

Zoom konferencija

Kasno sinoć, u 10:30 održana je online sjednica Redakcijskog kolegija Spectatorbloga. Nek se zna da i mi znamo to preko tog Interneta.

Konferencija je održana putem Zooma, što je naročito oduševilo Branimira Brzića, redakcijskog potrčka i vojnog analitičara i u ovom trenutku posebno važno, dobrog čitatelja ćirilice. Pa prati sve kanale i kanalizaciju o ratu. Jerbo, kada je čuo za Zoom, poveselio se, jer jedini Zoom za koji on zna je ZUM reporter koji se čitao davno u zaključanoj kupaonici. Ili na WC-u. Ponadala se stara lopina, em je kasno, em su dvije žemske u kolegiju, da će vidit svašta. A moje dvije lektorice, Brunhilda koja se pojavila u Lidlovoj spavaćici, a Leopoldina u pidžami na mede, ni malo nisu asocirale na ZUM reporter. Naprotiv.

Branimir je sjedio u majici kratkih rukava nekakvoj SMB, a iza njega je na zidu stajala karta Ukrajine koju je izrezao iz prastarog školskog atlasa kojeg je njegova kćerka pobožno čuvala kao uspomenu na školske dane. U kartu je pribio pribadače sa šarenim glavama koje je ukrao ženi.

Tema izvanredne sjednice bila je samo jedna, pa sam je otprilike ovako prezentirao.

Počinje Svjetsko prvenstvo o nogometu, vama je poznato da ja previše ne pišem o nogometu, jer ima previše kriminala i bez toga. Međutoa, na prvenstvo putuje i Kolinda odjevena u narodnu nošnju, pa bi se lako moglo desiti da se nešto napiše na tu temu.

Pa da vas, mili moji pitam, gdje se održava prvenstvo. U Kataru ili Katru. Lektorice su pale u trans hrvatskog jezika, tzv Croatiatrans.  Tumačile su, pozivale se na nekakve regule, pitale me jesam li kada bio u Zadaru, ja odgovaram da sam bio u Bakaru.

Branislav se diskretno nakašljao i rekao da bi Rusi rekli Kataru, a Ukrajinci naravno Katru. Spominjao je i Putina i Zelenskog, pa sam mu zaprijetio da ne skreće s teme. On nije popuštao, jer je rekao da će nogometno prvenstvo gledati i Ukrajinci i Rusi, pa da je to skoro pola milijarde ljudi.

Pročitajte i ovo:
Kulturno ljeto u Zadru: Promocija knjige "Ja nomad", književnice Ave Karabatić

Uglavnom, struka, Brunhilda i Leopoldina su na stanovištu da je ispravno Katru.  Svjetsko prvenstvo, ako budem pisao o tome, održava se u Katru.

Na kraju, prije glasanja, ja sam iznio jedan vrlo jak, akademski stav, pozivajući se na stav predsjednika HAZU, akademika Kusića, pa sam izjavio da  vjerujem da se kaže Katru, ali u posebnim prilikama može se koristiti i Kataru, a kome vjerovati ako ne predsjedniku akademije znanosti. Još k tome hrvatske znanosti?

Prema tome, moj prijedlog je Kataru.

Nakon diskusije provedeno je glasanje. Za prijedlog Katru glasali su Brunhilda, Leopoldina i Branimir. Tri glasa.

Za prijedlog Kataru glasao je Spectator. Jedan glas.

Zaključak:

Jednoglasno je odlučeno da će se Svjetsko prvenstvo u loptanju odvijati u Kataru. A taj pojam se mora unijeti u Spectatorov ulični rječnik koji inače koristi.

Sastanak je završen u 23:15

DRUŠTVENE MREŽE

6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

NAJČITANIJE

IZ KATEGORIJE

još sličnog sadržaja