NaslovnicaPolitikaHrvatskaĆaća Ante i Ćaća Franjo

Ćaća Ante i Ćaća Franjo

Možda Vas zanima

A da predložimo svima njima da se vrate, a u zamjenu ćemo tamo umjesto njih poslati zastupnike, premijere, predsjednike, sve ministre svih vlada, župane, dožupane, načelnike i gradonačelnike, šefove agencija, vlasnike povlaštenih mirovina.

Gledam jučer emisiju o Elonu Musku. Čovjek koji je kako sam kaže, ostvario svoj dječački san. Pa sada, osim što proizvodi električne automobile, zajebava raju na Twitteru čiji je vlasnik, pa ga je nazvao X, lansira rakete u svemir. Lansira ih češće nego što od moje susjede nećakinja odlazi u školu. Planira vrlo skoro poslati ljude u svemir, pa na Mars. O svemu vrlo promptno izvještava javnost. A i da ne izvještava, Internet je tu.

U svemu je sreća da se nitko od prisutnih HŽ-ovaca nije sjetio zamoliti putnike da malo poguraju vlak.

Čitam danas novine, da je vlak na međunarodnoj pruzi, nekad zvanoj Zagreb – Beograd, a sada samo Zagreb – Vinkovci, na putu iz Vinkovaca stao u sred neke vukojebine. Pa je čekalo drugu lokomotivu, pa su hodali po pruzi s kuferima u rukama nabadajući ko koze, da bi se opet ukrcali na vlak, pa se konačno nekako doguzili do Zagreba. Od prijevoznika, uprave čuvenih Hrvatskih željeznica, o rečenom događaju ne može se dobiti informacija. Jer oni vjerojatno za to nisu ni čuli, ako su čuli, misle da mi nismo čuli, jer nisu čuli za Internet. Pa fino, prst u uvo i odi na vikend. U svemu je sreća da se nitko od prisutnih HŽ-ovaca nije sjetio zamoliti putnike da malo poguraju vlak.

Gledam danas snimku, nekakav klipić govora nekakvog tikvana, piše da se zove Ante Babić, član je Kluba zastupnika HDZ-a (to su oni koji su pravomoćno osuđeni kao gangsteri), a taj tip prenosi stav tog kluba gangstera. Vidim tip nabacio odelce, vezalo mu kravatlina, nabili mu i očale da izgleda pametnije, gusta kosa, brada prosijeda. I tip uvatijo srati. Stislo ga, baš eto, nigdje drugdje nego na govornici Sabora, pred zadivljenim Vitezom Reinerom. Pa u jednom mlazu šibne i olakša se:

Klub zastupnika HDZ-a s pravon drži da je Ante Starčević može stati usami bok doktora Franje Tuđmana, stvoritelja suvremene Republike Hrvatske koju danas živimo.

Pun mi je kurac i Starčevića i Tita i Pavelića i Tuđmana, partizana i ustaša, dragovoljaca, četnika, heroja Minkenske bojne. I debila koji od drkanja s time dobro žive. Zanima me život. Samo život.

To je ono u što se gleda okrenut prema naprijed i nadaš se da će biti bolje.

Taj Ante Babić je toliko važna njuška u toj lopovskoj družini (pravomoćno osuđenoj) da na stranici Sabora postoji njegova slika, ali podataka o njemu nema. Ima čak o onoj Bedaković Vesni, a o njemu ne. Tip je u IX izbornoj jedinici osvojio impresivna 872 glasa, treći je po broju osvojenih glasova na listi HDZ-a. Gledajući sazad. (hrv. gledajući s guza).

Pročitajte i ovo:
Panika u HDZ-u. Proglašava se gospodarski pojas!

Zna li taj šmoljo da su stari ljudi s kuferima hodali po pruzi jer je državni vlak stao? Po škalji, pragovima, teglili kufere. Zna li taj šmoljo da Elon Musk šalje rakete u svemir češće nogo što penzioneri u Hrvatskoj jedu? Zna li on da je naš najveći brodarski prijevoznik ostao bez mornara, jer je neko anonimno govno (pokušavam mu dokučiti političku orijentaciju i stranačku pripadnost) drukalo da na brodovima rade stranci koji nisu iz EU, kako je odredilo ministarstvo onog tumplavog Butkovića? Pred samu sezonu. Mornari, konobari, makinisti. Pa će Česi obući sandalice za vodu i gurati trajekte.  A on jebe s tipovima kojih odavno nema. Ma marš!

Zna li on da njegova misao iz ove kratke umoserine doktor Franjo Tuđman, stvoritelj suvremene Republike Hrvatske koju danas živimo, ima posve drugačije konotacije u životu običnih ljudi?

Što su o Hrvatskoj u kakvoj žive mislili oni jadnici s kuferima na pruzi? Što o njoj misli petstotinjak pacijenata Nove bolnice danas ujutro koje je muka natjerala cijeli dan provesti u čekaonici za minimalnu liječničku njegu, a naručeni su pred godinu dana? Što o njoj misle procesije kopača po kontejnerima što neprekidno krstare pod mojim prozorom? Što misle o tom Franji, kojem je baš danas obljetnica imenovanja na mjesto SRD Partizan Beograd, što o toj nakazi koju je stvorio misle ti ljudi?

Siguran sam da pojma nema. Ni o čemu. On samo zna srati o Anti Starčeviću i Franji Tuđmanu. Jednog nema već sto dvadeset i osam godina, drugog nema već četvrt stoljeća. I on nas jebe s dva tipa o tome tko kome može stati uz bok. A oni ne stoje. Već ukupno sto pedeset godina. Nego leže. Diš mrtvace dizat i slagat ih jednog do drugog. Pusti ih. Ne spominji ih. Bolje je.

A mladi iz Franjine Hrvatske otišli. I ne misle se vratiti. A mi drkamo po nekakvoj demografiji.

A da predložimo svima njima da se vrate, a u zamjenu ćemo tamo umjesto njih poslati zastupnike, premijere, predsjednike, sve ministre svih vlada, župane, dožupane, načelnike i gradonačelnike, šefove agencija, vlasnike povlaštenih mirovina. Da i sve Tuđmanove članove dvije stotine obitelji. Pa da konačno počnemo raditi i živit normalnim životom. Ni pošto onakvim kako nam je zacrtao jedan od ove dvojice što leže.

A hvali tip koji ni biografije nema!

Ovo nije govor na Reichsparteitag u Nurnbergu 1934!

Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

Car je gol!

Bilo je napeto u zadnje vrijeme. Evropsko prvenstvo u nogometu bacilo je u sjenu...

Jebeš zemlju koja Bosne nema!

Hrvatska je sretna zemlja. Ima more, ima i otoke i bodule na njima. Ima...

Kula stražara

Svake godine, otprilike u ovo vrijeme, pred godišnji odmor, dobivam porezno rješenje. Za kuću...

Sprovod

Vrela su bila ljeta moga djetinjstva. Ljeta sam provodio na selu kod babe i...

Dan antifašističke borbe

Danas je Dan antifašističke borbe. Danas se obilježava osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda, dan kada...

Odlazak kronera

Na južnoj obilaznici Vinkovaca, koji cestari i murja zovu D-46, održavao se kongres alkoholičara....

Zlatko je odabrao

Vladin avion sletio je na berlinski aerodrom. Iz aviona izašli su važni putnici, a...

Represtacija

Utakmica je gotova. Navijači dobro istuširani hladnim tušem napuštali su grandiozno stogodišnje zdanje sagrađeno...
6,385PratiteljiLajkaj
316PratiteljiSlijedi
4,805PratiteljiSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Latest news

Car je gol!

Bilo je napeto u zadnje vrijeme. Evropsko prvenstvo u nogometu bacilo je u sjenu sva zbivanja, čak i cijeli cirkus oko izbora Milorada Pupovca...

Jebeš zemlju koja Bosne nema!

Hrvatska je sretna zemlja. Ima more, ima i otoke i bodule na njima. Ima i žitnicu na kojoj bi mogli zasaditi masline, koje ne...

Kula stražara

Svake godine, otprilike u ovo vrijeme, pred godišnji odmor, dobivam porezno rješenje. Za kuću na moru. Kuću koja je u vlasništvu moje obitelji negdje...

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

FROM SHOP

Smješten u staroj jezgri Pirovca, jednog od glavnih srednjodalmatinskih središta obiteljskog odmora, Dalmatinski pijat nudi kratak jelovnik na kojem se gotovo isključivo nalaze morska jela i koji je vrlo lokalno orijentiran kada je nabava proizvoda u pitanju.

Posjetite nas, vratit ćete se opet!

Dalmatinski pijat