Doktor Dragan

HDZ, stranka koja je osuđena za pljačku i korupciju, kao takvi oni se gade doktoru Draganu. Kaj je meni smiješno. U kampanji moraju raditi za tipa kojemu se oni gade. Cirkus.

Još samo jedni izbori ove godine. U toj, kak su rekli superizbornoj godini. Kad se osvrnem, izbori su, ukupno gledano, pokazali da su Hrvati poprilični bedaki, ali i vrlo skloni krađi, mitu, korupciji, barem prema rezultatima izbora koji su do sada obavljeni. Mislim da ne treba previše elaborirati zašto. Obavljeno je i ono nešto malo unutarstranačkih izbora. U HDZ-u su bili pošteniji od vječitog wannabe takmaca, SDP-a. Oni su istaknuli samo jednog kandidata, koji je morao pobijediti. SDP se želio hvaliti svojom demokracijom, točnije, svojim viđenjem demokracije, pa su po sistemu jedan čovjek jedan glas, izabrali predestiniranog kandidata. Bogu hvala i ta trakavica je iza nas. Nitko je se za mjesec ili dva ne bi ni sjetio da nema Andreja Plenkovića, koji će između dvije uobičajene rečenice o kršitelju Ustava, sada lijepo moći ubaciti i koju pošalicu na način na koji su obavljeni izbori u SDP-u. Jer, način na koji su izbori u SDP-u obavljeni je, da prostite, samo ciganija. Obična. Ko da ih u Saboru zastupa Veljko Kajtazi. Poštovani saborski zastupnik, inače karate majstor i trener, koji je karate udarcem raspalio šeficu udruge Kali Sara. Ali, nemojte ništa brinuti, gospodin i zastupnik Veljko je dobro. I nije imao problema s policijo. Nije  mu oduzeta ni licenca. Jer Veljko je stup vlasti. Koju ste izabrali u travnju.

Počeli su se javljati kandidati. Ma sve je to meni poprilično smiješno. Smiješan mi je taj nekakav entuzijazam, ne razumijem način na koji ti dođe uopće ideja da se kandidiraš za bit na Pantovčaku, ako iza tebe ne stoji stranka. HDZ je relativno rano isturio svog kandidata. Pa ga vodaju okolo ko vola na sajmu. Svako događanje, dolazi kombi, iz kombija izvuku onu ogromnu glavinu Franje Tuđmana i postave je na pozornicu, a onda se uzvanicima koji padaju u delirij ukaže doktor Dragan Primorac. Skraćeno doktor Dragan.

HDZ je dugo tražio nekoga tko bi se mogao suprotstaviti Zoranu Milanoviću. Svi koji su bili predloženi, gledali su u pod, kašljucali, znojili se. Oni to ne bi. Jer, znaju oni staru istinu, ako želiš saznati sve o sebi, kandidiraj se, pa ćeš saznati. Ljudi se kućili, više puta, stjecali dobra i bogatstva kakva samo možeš sanjati, sve onako, u tišini i da  sad zajebu nekakvom kandidaturom. Pa im novinari povade sve i krađe i pronevjere i ljubavnice i ljubavnike. I još k tome, izgube izbore. Ondak se netko sjetio i predložio doktora Dragana. Doktor Dragan bio je već kandidat na izborima 2009. I prošao kao bos po trnju. Ni drugog kruga vidio nije. I taman kad smo ga zaboravili, evo njega. Ostavio je omiljeni hobby, brojanje novaca koje zgrče kao vlasnik velike privatne klinike, pa se opet okrenuo svom nedosanjanom snu.
Biti će predsjednik države. Iz drugog pokušaja. A ne zna za onu, Treći put Bog pomaže.

Pročitajte i ovo:
Korupcija gospodine doktore. Korupcija.

Ma nije se vijest stigla dovoljno proširiti, već su se pojavili screenshotovi iz nekadašnje Arene, u kojima lijepo piše da je doktor Dragan, isto karatist ko i onaj Kajtazi, raspalio svoju curu jer je odlučila postati bivša cura. Taj broj Arene povučen je iz prodaje, a jebi ga, screenshot postoji.

Onda smo saznali da je doktor Dragan za potrebe kampanje postao braniteljem. Pojavila se i potvrda u kojoj piše da je bio branitelj, na frontu Sjedinjenim Američkim Državama. Hrvatska se branila u Americi. Na prošlim izborima Škoro, na ovima doktor Dragan.

 

Odmah po kandidaturi pojavio se nekakav spisak navodnih činjenici o njemu. Nema tko ga nije vidio kružio je sumanuto društvenim mrežama. A to što piše i nije baš lijepo. Ali kako se kaže, ako želiš saznati sve o sebi, kandidiraj se, pa ćeš saznati. Ili naprosto, tko ide po selu, dobije po čelu.

Tko zna što li će još izletjeti u javnost, jer za sada su svi kandidati poprilično krotki. Nema krvi, isukanih očnjaka. Dok čekam krv, zabavljam se izjavama doktora Dragana.

Tko zna kakav je doktor, jerbo se po društvenim mrežama piše da nikad u životu nije pregledao ni jednog pacijenta, da se uvijek bavio nekakvom naukom. Ja u struku ne bih ulazio.

Ali, impresivna je njegova volja da se u kampanji predstavi kroz viceve i pošalice. Ne ono kao nekad davno Stipa. Izjave doktora Dragana su komične na svoj način.

„Gadi mi se svaka osoba u Hrvatskoj koja je povezana s korupcijom“, najnovija je izjava doktora Dragana, kandidata stranke koja je pravomoćno osuđena zbog pljačke i korupcije. Predsjednika te stranke javnost doživljava kao zaštitnika korupcije. On nije povezan s korupcijo, on je štiti, potiče, pokriva, omalovažava očigledne činjenice koje to pokazuju. Velik dio članova stranke ogrezao je u kriminal i korupciju. Hapse ih skoro svaki dan, iako im gledaju kroz prste, a hapse kad baš toliko prekardaše da je naprosto neugodno za gledat. Svi se oni gade doktoru Draganu. Kaj je meni smiješno. U kampanji moraju raditi za tipa kojemu se oni gade. Cirkus.

Ali nije to doktoru Draganu prvi puta. Sačuvaj Bože. Kad su se davno pobunili studenti i prozivali ga i pozivali na ostavku skandiranjem Ostavka, ostavka, pridružio im se i doktor Dragan glasno skandiravši Ostavka, ostavka. Tražeći svoju ostavku. Ajme ludila.

I ostavku je dao, ali ne kako je napisano u njegovoj romansiranoj biografiji na Wikipediji:

Zbog neslaganja s planiranim izdvajanjem za znanost, obrazovanje i sport, 1. srpnja 2009. godine, podnosi ostavku na ministarsku dužnost.

Malo kurca. Kakva izdvajanja za znanost. Ostavku je dao odmah, nekoliko minuta nakon što je ostavku dao njegov mentor, veliki svećenik svih lopova, Ivo Sanader. U to vrijeme pokrovitelj sveg kriminala. Smiješno kaj ne?

Otišao s najvećim lopovom. I gadi mu se korupcija.

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

West Side Story

Prethodni članak
Sljedeći članak

West Side Story

Malobrojna hrvatska glumačka dužina kazališta Jan i pirati iz...

Radna terapija za lopove

Uhapsilo tipa koji je direktorirao Hrvatskim cestama. Stavili mu...

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...