Odlazak kronera

Možda Vas zanima

Pa kod anemične osobe u mozak loše dolazi kisik. Jesu li vam sada neke stvari ipak jasnije? Mozak nema svježeg kisika, pa je atmosfera u mozgu rekao bih, kao da je zaprđena. Bez svježine. Ustajalo.

Na južnoj obilaznici Vinkovaca, koji cestari i murja zovu D-46, održavao se kongres alkoholičara. Problem je svakako doći na kongres koji se održava na cesti, obilaznici k tome, pa baš moraš doći autom. I ondak su se alkosi malo poljubili automobilima. Došla vinkovačka murja, turila im u čvalje Drager, pa su ustanovili da su tipovi, naravno pijani. A došli su u automobilima na susret alkoholičara. Jedan je napuhao 2,12 promila, a drugi, od prije jako dobro poznat murji, napuhao je 0,84. Ovom što je napuhao 2,12 ja ne bih uzeo za zlo ništa. Pa čovjek nemre hodati. Pa se mora voziti, kaj ne? A on ionako nije previše bitan. Bitan je ovaj 0,84 kroner, otprije jako dobro poznat policiji. Vinkovačkoj dakako. Jerbo radi se i Vukovarsko srijemskom županu.  Tipu koji se s vremena na vrijeme napije ko stoka. I onda razbija automobile. Kad je samo redovno pijan, a to je svaki dan, onda koliko je poznato, on ne razbija aute i ne sudara se ko što se djeca bubaju u onim električnim automobilima u luna parkovima. Murja ga dobro zna, pa se događalo da mu debelo zažmire na razbijanje automobila u pijanom stanju. Pa se sva frka složi i padne na glavu policije. A oni ništa. Jer ih štiti  autoritet Davora Božinovića, koji u takvim ponašanjima zataškavanja ne vidi ništa loše. Sve to naravno, kad su u pitanju pripadnici Zločinačke organizacije. Evo, ista murja, isti grad, nakon što je murja zataškala razbijanje automobila kojim je u pijanom stanju upravljao rečeni cuger, murja je krajnje kilavo, na onoj drugoj strani granice debiliteta obavila očevid prometne nesreće u kojoj je poginuo jedan građanin, ubijen u prometu od strane nikog drugog nego od ministra, dakle visoko pozicioniranog u hijerarhiji Zločinačke.

Jesu li vam sada neke stvari ipak jasnije?

Murja je ovaj puta trenutno reagirala i objavila da je cuger imao 0,84 promila alkohola u krvi. Da su mu radili detaljnu analizu krvi, ustanovili bi da mu je krvna grupa O-H, što je pukom koincidencijom i karakteristična grupa za alkohole. Čovjeku u žilama teče alkohol. To što mu je izmjereno samo 0,84 promila dokaz je samo jedne činjenice. Čovjek je slabokrvan. Možda je i slabouman, jerbo alkohol svakako djeluje na mogućnost prosuđivanja i zaključivanja. Pao mu je nivo alkohola u krvi. Ko kad ti padne nivo željeza u krvi, ili kad si da prostite anemičan. A anemija je u nas Hrvata vrlo poznata bolest. A mnogi od nas i ne znaju što je točno anemija, a dobar dio nacije pati zbog anemije. Ne od, nego zbog.

Anemija

Anemija je stanje kada imate smanjen broj zdravih eritrocita (crvenih krvnih stanica) u krvi ili smanjenu razinu hemoglobina (protein koji sadrži željezo) u eritrocitima, što za posljedicu ima smanjeni prijenos kisika do naših tkiva i organa. Pa kod anemične osobe u mozak loše dolazi kisik. Jesu li vam sada neke stvari ipak jasnije? Mozak nema svježeg kisika, pa je atmosfera u mozgu rekao bih, kao da je zaprđena. Bez svježine. Ustajalo.

Pročitajte i ovo:
Ko jebe, najebe

Državni organi, vojska, policija, vatrogasci i sva ta čudesa koja se prešetavaju u uniformama imaju procedure. Po njima se postupa. Imaju procedure za sve. Mislim da i za kenjanje imaju proceduru. A procedure služe samo jednome. Da bi stvar bila pod kontrolom. Kad se neki bahatlija zaleti autom, pa zgazi ili ubije nekoga na cesti, prvo se provjeri, kako bi se to narodski reklo čiji je.  Ako je njihov, nema majci daljnjeg postupanja, prvo Halo Zagreb, pa čekaj dok iz Zagreba ne dobiješ instrukcije. Pa ako ti kratko nalože da raščistiš situaciju, onda na očevid pripustiš nejblesavije policajce. Koji će vrlo brzo ustanoviti da rečeni bahatlija, uz to pijan ili drogiran, uopće vozio nije, nego njegov kum koji se odnekud iz kuruze što raste kraj secte pojavio ko ptica Fenix, a taj je trezan. Ili će izgubiti krvni test. Ili će izvaditi krv pa sjebati proceduru vađenja krvi, pa time otvoriti mogućnost advokatima bahatog đikana da ruše optužnicu.  Ili će krivo izmjeriti tragove kočenja, pa će biti kriv onaj mrtvijek koji leži sav zdrobljen u automobilu u jarku. A braniti se ne može. Pa je i logično da je kriv. A ne ovaj naš. Za kojeg navijamo. Kaj ne?

Vinkovačka policija u očima javnosti ima vrlo sličan status kakav uživa Osječko sveučilište. Ili onakav kakav uživaju veleučilišta Domovinskog pokreta razasuta u Bosni i Hercegovini, a možete ih naći kraj svake benzinske stanice, barem da tri komada.  Ne vjeruje im nitko. I kada kažu da je danas četvrtak, ne vjeruje im nitko. I onda se župan, od prije vrlo dobro poznat policiji pijan sudari s drugim alkosom. I oni objave. Odmah! Da se župan (naravno HDZ) napio i izazvao prometnu nesreću.

Nemojmo se zavaravati

Ne, nisu se oni opoštenili. Nemojmo se zavaravati. U pitanju je samo maskenbal. Privid. Samo je izostala instrukcija iz Zagreba Raščisti. Ne, nije došlo do šuma u komunikaciji. Izgleda da je cuger propio i zapio sve kredite. I znači samo jedno. Dopizdio je Zagrebu. Morao je otići. Pa će doći neki novi, s puno kredita,  pa će moć pogodovati, krasti, maltretirati, obiteljski se nasilnički ponašati, a Bože moj, koji puta i popiti. Dok je vinkovačke murje.

Prethodni članak
Sljedeći članak
Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

Odgovori

Car je gol!

Bilo je napeto u zadnje vrijeme. Evropsko prvenstvo u nogometu bacilo je u sjenu...

Jebeš zemlju koja Bosne nema!

Hrvatska je sretna zemlja. Ima more, ima i otoke i bodule na njima. Ima...

Kula stražara

Svake godine, otprilike u ovo vrijeme, pred godišnji odmor, dobivam porezno rješenje. Za kuću...

Sprovod

Vrela su bila ljeta moga djetinjstva. Ljeta sam provodio na selu kod babe i...

Dan antifašističke borbe

Danas je Dan antifašističke borbe. Danas se obilježava osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda, dan kada...

Zlatko je odabrao

Vladin avion sletio je na berlinski aerodrom. Iz aviona izašli su važni putnici, a...

Represtacija

Utakmica je gotova. Navijači dobro istuširani hladnim tušem napuštali su grandiozno stogodišnje zdanje sagrađeno...

Razguzilo ih

Danas je sveti Ante. Moj imendan. Davno sam skrenuo s religijskog puta, a zgodno mi...
6,385PratiteljiLajkaj
316PratiteljiSlijedi
4,805PratiteljiSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Latest news

Car je gol!

Bilo je napeto u zadnje vrijeme. Evropsko prvenstvo u nogometu bacilo je u sjenu sva zbivanja, čak i cijeli cirkus oko izbora Milorada Pupovca...

Jebeš zemlju koja Bosne nema!

Hrvatska je sretna zemlja. Ima more, ima i otoke i bodule na njima. Ima i žitnicu na kojoj bi mogli zasaditi masline, koje ne...

Kula stražara

Svake godine, otprilike u ovo vrijeme, pred godišnji odmor, dobivam porezno rješenje. Za kuću na moru. Kuću koja je u vlasništvu moje obitelji negdje...

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

FROM SHOP

Smješten u staroj jezgri Pirovca, jednog od glavnih srednjodalmatinskih središta obiteljskog odmora, Dalmatinski pijat nudi kratak jelovnik na kojem se gotovo isključivo nalaze morska jela i koji je vrlo lokalno orijentiran kada je nabava proizvoda u pitanju.

Posjetite nas, vratit ćete se opet!

Dalmatinski pijat