Razguzilo ih

U Vukovaru, gnijezdu Ivana Penave, omrznuti Mićko Pupovac osvoji duplo više preferencijalnih glasova od Ivana Penave. Gradonačelnika Vukovara.

Možda Vas zanima

Danas je sveti Ante. Moj imendan.

Davno sam skrenuo s religijskog puta, a zgodno mi se sjetiti događaja pred kraj faksa. Trebao sam biti vjenčani kum. I morao sam u crkvi predati krsni list. Uglavnom došli smo na dogovor u crkvu gdje će se održati vjenčanje. Svećenik me gleda, ispod oka, a ja s gustom crnom valovitom čupom do ispod ramena, zulufima ala Ray Dorset, u čizmama s visokom petom i traper jaknici u pol zime, s kaugumom u čvaljama. I pita me, posve opravdano Jesi li ti uopće kršten? Bistar čovjek kojem je sve bilo jasno. Naravno da jesam. A gdje? U crkvi sveti Ilija Trešnjevčanin. Gleda on mene s nerazumijevanjem, ki tele u šarena vrata. Pa dobro, a gdje je ta crkva? Začuđeno ga pogledam, Pa na Trešnjevci u Selskoj. Odahne on konačno, nije sveti Ilija Trešnjevčanin, nego blaženi Marko Križevčanin. No svejedno, sretan mi imendan i svima onima koji dana slave.

Jedan Ante danas ne slavi, jer ne može. Što me jako veseli.

Kažu mi da je danas Milorad Pupovac viđen kako hoda po crkvama i pali svijeće. Ali ne zato jer je sveti Antun. Nego u čast Stefana, ali ne Prvovenčanog, nego Bartulice. To prezime Bartulica mene asocira na Varalica. Valjda radi onog kraja riječi, lica. Kad smo kod lica, frajer ima puno lica. Sva obložena debelom kožom. Đon obraz.

Odavno zazirem od tih EU zastupnika, čisto matematički zazirem, jer svi ti naši politički Švrče koje mi šaljemo tamo, a uglavnom je to politički bofl i otpad, predstavljaju u masi drugih zastupnika samo statističku pogrešku. Njih dvanaest u masi od sada 720 zastupnika. Ako dođu na sjednicu, dobro su došli, ako ne dođu na sjednicu, opet dobro. Ni ne vidi se ima li ili ih nema. A znam neke koji ni u Sabor nisu dolazili. Niti na glavne odbore stranke dolazili nisu, osim ako se termin održavanja Glavnog odbora nije pokrivao s terminom koji su dobile kod frizerke. Pa su čekale  svoj red na frizuru krateći vrijeme  na Glavnom odboru. A taj politički bofl i otpad, politički Švrčani koje šaljemo tamo, ne razlikuju se od ostalih. Zar mislite da drugi šalju svoje dobre, kvalitetne? Ma kurac malo. Šalju budaletine i besprizornike da ih se riješe baš kao i mi. Kod nas su svi zavidni tom političkom boflu samo zato kaj znamo da im je plaća osam do deset puta veća od prosječne plaće u Hrvatskoj, jer su naše plaće najmanje kaj mogu bit, taman dovoljne za siromašno živit. A bezveznjak će imati oko deset somova. Na dnu Europe smo. Zahvaljujući prije svega ovoj Vladi i predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću.

Zatucanci i krkani iz Domovinskog pokreta sada režu žile. Plenković cvate ko tulipan na đubrištu. Jerbo, Domovinskom pokretu je krenulo nikako. Upravo onako kako njemu treba.

 

Nabio ga im je tako da su im oči iskočile ki fildžani.

I da, poslali smo tamo i pravog predstavnika ove moderne Hrvatske. Stevana Bartulicu, elegantnog muškarca, uvijek lijepo počešljanog, Hrvata, katolika, vjernika, oca i sina. Amen. Rečeni je Bartulica pokazao netom nakon izbora svoje pravo lice. Jedno od svojih lica. Nije pokazao meni i mnogima, mi smo znali da se radi o šupku, lažljivcu i varalici, tipu koji je srao o Domovinskom ratu kojeg je pažljivo izbjegao, srao o životu u Jugoslaviji u koju nikad kročio nogom nije, ali je sve znao o tome. Pokazao je svoje lice onima koji su ga grčevito branili, koji su se napajali njegovim mislima iz kojih je kipjela izvještačenost, neuvjerljivost. Zabio im ga je. Do jaja. Nabio ga im je tako da su im oči iskočile ki fildžani.

Tip koji neprekidno gudi da je povratnik. A živi u Hrvatskoj dvije trećine svog života. Pa kad će prestati biti povratnik? Kad će mu onda Hrvatska postati domovina? Nikad, pa ni onda!

Dobro je da je otišao!

Meni je osobno vrlo drago da je on otišao u taj Bruxelles. Dao Bog i da ne vrati, pa neka tamo gnoji. Valjda će sada tražiti osnivanje muzeja žrtava savezničkih snaga. Neka ga. Nek Europa vidi kako je nama. Nek vidi Europa s kakvim krkanima Andrej Plenković koalira samo da bi spasio svoje dupe. Zatucanci i krkani iz Domovinskog pokreta sada režu žile. Plenković cvate ko tulipan na đubrištu. Jerbo, Domovinskom pokretu je krenulo nikako. Upravo onako kako njemu treba.

Pročitajte i ovo:
Cvilidreta na Pantovčaku, ili opće je poznato da žene ne prde!

Prvo su izdali birače koaliranjem s osuđenim udruženim poduhvatom (skraćeno UZP ili HDZ). Onda se pojave u Vladi njihovi ministri za koje je ispalo da su neznalice, ponosni vlasnici sumnjivih diploma. Onda im se pojavi Bartulica u Ferrariju. Pa se u dimu iz auspuha Ferrarija na čelu Saborskog odbora pojavi omrznuti Srb. Milorad Popovac. A Istambulsku konvenciju ne smiju dirati.

Ajde da i mene nešto oduševi!

Ode u kurac sve za što su se borili. Dakle, u samo manje od tri tjedna, razguzilo ih do kraja. Ni okrenuti se pošteno nisu stigli. I onda još šlag na torti. U Vukovaru, gnijezdu Ivana Penave, omrznuti Mićko Pupovac osvoji duplo više preferencijalnih glasova od Ivana Penave. Gradonačelnika Vukovara.

Nemrem reći da mi je s rezultatima glasanja u Vukovaru drago. Nemrem zato jer sam oduševljen.

Bartulica im je u vrlo kratkom vremenu pokazao da su samo lakovjerne neznalice, poput Indijanaca koje je Kolumbo kupio s nekoliko staklenih perli. Gutali su lažno vjerske i lažno domoljubne budalaštine koje im je na tacni servirao Bartulica, ko što muha govno jede.

Domovinski pokret pokazao se kao stranka krkana, zatucanaca, mrzitelja, neznalica koji ni o čemu pojma nemaju. A najmanje o politici. A politikom bi se bavili.  Tudumi su skoro kao oni iz SDP-a. Stranka kojoj je svrha samo nekoliko svojih glavonja utrpati na političke sinekure, ili im osigurati dobre položaje u kojima bi njihova poduzeća još više grabila. Sva glazura (ružno je reći tako lijepu riječ za tako gadljivu stvar) u koju je bilo umotano njihovo političko postojanje nestala je. U samo dva tjedna. Ostati će oni ministri, još neko vrijeme, dok to Plenkoviću bude pasalo, bit će isto tako i  državni tajnici i kurci palci, nije to upitno, ali smisao postojanja njih kao stranke, nestao je. Razguzilo ih je.

Shvatili su mnogi njihovi birači da je sve skupa samo prevara, laž. Interes.

Govno zamotano u celofan.

Prethodni članak
Sljedeći članak
Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

Odgovori

Najnovije

00:00:56

Odlazak kronera

Na južnoj obilaznici Vinkovaca, koji cestari i murja zovu...

Zlatko je odabrao

Vladin avion sletio je na berlinski aerodrom. Iz aviona...

Represtacija

Utakmica je gotova. Navijači dobro istuširani hladnim tušem napuštali...

Nakon izbora

Potegla se ovih dana meni omiljena tema, o prevari...

Kako postati uspješan političar, kratki naputak

Nema baš puno riječi koje treba zapamtiti. Domovina, Bog,...

Španjolska : Hrvatska, 15.06.2024. u 18 sati, Olimpiastadium Berlin

Dan nakon službenog otvaranja Europskog prvenstva, Hrvatska i Španjolska...

Najčitanije

Miroslav Škoro postao je pripadnik Kninske bojne, hoće li dobiti čin i spomenicu?

Postoje stvari koje me raznjupaju. Popizdim da se sav tresem. Obično...

Volim sex, rado ga se sjećam…

Mi Hrvati smo najbolji narod na svijetu. Skoro pa...

Uz Dan planeta Zemlje: Potres je pokazao: Hrvatska je prekrasan komaček Zemlje koju nastanjuju budale!

Postoje ljudi koji shvatiti nikad neće ništa. Poznam likove...

Miroslav Škoro je čovjek opasnih namjera, a pjevač je. Što bi bilo da ima ozbiljno zanimanje?

Rekao sam da neću pisati danas. Ali, ovo se mora...

U čemu je problem, gospodo branitelji?

Sve svoje države ponose se svojim ratnim veteranima, kažu...

Smješten u staroj jezgri Pirovca, jednog od glavnih srednjodalmatinskih središta obiteljskog odmora, Dalmatinski pijat nudi kratak jelovnik na kojem se gotovo isključivo nalaze morska jela i koji je vrlo lokalno orijentiran kada je nabava proizvoda u pitanju.

Posjetite nas, vratit ćete se opet!

Dalmatinski pijat

 

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

6,385PratiteljiLajkaj
316PratiteljiSlijedi
4,805PratiteljiSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Vezano

Ruke su vezane…

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo. Pred...

Domoljublje je posljednje utočište hulja

Bilo je to, sada već davno. Generacije i generacije...

Vruča Čuča. (Ministar bez stanovnika)

Prošlo je. I pretkampanja, i kampanja, i izbori i...

Prebrzo su se dogovorili

Šećem Iblerovim trgom. Sjedam u debeli hlad, šiban divljačkim...

Demografske akrobacije

Sabor konstituiran, jučer je sto pedeset i jedno grlo...

Teletabis Dipsy u Vladi RH

ZPP. Kratica. Zakon o parničnom postupku. Ali, ne lezi...