PolitikaHrvatskaZlatko je odabrao

Zlatko je odabrao

Vladin avion sletio je na berlinski aerodrom. Iz aviona izašli su važni putnici, a iz aviona su izveli i medveda. Jerbo, danas je utakmica.

Vladin avion sletio je na berlinski aerodrom. Iz aviona izašli su važni putnici, a iz aviona su izveli i medveda. Jerbo, danas je utakmica. Gaćeparajuća. Utakmica protiv Albanije na Europskom prvenstvu. Lezilebovići u Saboru za vrijeme utakmice ne mlate praznu slamu, uzeli su si pauzu, odmor od mlataranja jezikom. Jerbo igra ekipa koja, kako stvari stoje, predstavlja upravo njih. Neinvenitvne, neefikasne, trulo bogate. Trgovci u dućanima rade, rade i zaposlenici u privatnim firmama, jer sve njihove ostvarene sate na poslu treba netko fakturirati, naplatiti. I plaću im isplatiti.

Drugačije je kod državotvornih štakora koji grickaju proračun, kako se sjete. I kako im volja. Sve će to netko platiti, i njihov prekid nerada kako gledali utakmicu u kojoj Šiptari za sada vode jedan nula.

Na tribine su se uspentrali i Andrej Plenković i još k tome potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova poluživi Davor Božinović, potpredsjednik vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić i glasnogovornik vlade Marko Milić.  Na tribine su eto, Nijemci pustili i medveda. Jer su začuđenim Nijemcima nekako uspjeli dokazati da to nije obični međed, nego čak potpredsjednik Vlade i ministar. U najboljoj i najefikasnijoj Vladi u vasioni. A siguran sam da boljih nema ni u nepoznatom dijelu Svemira.

Ova važna delegacija došla je gledati svjetsko čudo. Na daleko razvikanog Matea Kovačića, veznjaka represtacije Hrvatske, u njegovom sto drugom nastupu za represtaciju. U dosadašnjem sto i jednom nastupu, rečeni Mateo je postigao čak pet golova. Ako niste znali, Mateo Kovačić nije golman. On je vezni igrač. U opisu radnog mjesta veznih igrača piše da i koji puta gol moraju dati. Mateu to uspijeva na svakoj dvadesetoj utakmici. Efikasan ko Hrvati. Zato i igra za represtaciju. Slijedeći gol će dati za osamnaest utakmica. Prošlu utakmicu izgubili smo od Španjolaca, što je i razumljivo jer su Španjolci čak 98% katoliki, a kod nas katolika ima manje od 80%, pa Gospa nije bila u dilemi ni pola sekunde. A starčad, koja se nekad zvala Vatreni, hodočasti redovito u posjetu Gospi. Albanci ne računaju na pomoć Gospe, nego jurišaju nemilice, pucaju sa svih pozicija, a Hrvati pimplaju, igraju čuvenu igru bez igre. Trčkaraju samo da bi se oznojili. A da su bili pametni, mogli su ostat ovdje. Znojili bi se po ovoj paklenoj vrućini i bez trčanja. I sramotili se ne bi. U poluvremenu u reklamama možemo gledati kako Joško toči do vrha, kad već ne toči na utakmici. Možemo se počastiti i Linoladom. Koju nam nude selektor i igrači. A kad se osladimo Linoladom, onda možemo gutati govna koja nam serviraju selektor i igrači.

Politički je vrlo neodgovorno, podcjenjivački i na rubu sabotaže je gubiti od Albanije jedan prema nula u trenutku dok su na tribinama Andrej Plenković i Mali Yutel Milić. Jesu li ovi na terenu ,u najdužnijim dresovima koje je reprezentacija ikad imala, uopće svjesni političkog trenutka? Jesu li svjesni da ih gleda najveći sin naših naroda, u pratnji Yutel bate? A i medveda si ljubazni Nijemci pustil na tribine. A oni gube. Zajebavaju se. I to gube od slastičara i zidara! Ej. Slastičara i zidara! A oni milijuneri. Eurski. Na utakmici je i ministar demografije, ne bi meni da sam ja ministar demografije nakon ove utakmice više Albanci dobivali radne dozvole. Nek Hrvati zidaju a ne nekakvi Albanci. Što je u poluvremenu poduzeo ministar obrane Anušić, kojem pola Hrvatske tepa Anusić? Je li dao kakav obrambeni savjet katoličkim nogometašima u svlačionici? Je li ima makar rekao Ako želite pobijediti ne smijete izgubiti? Ili se samo skrivao pod skutima Andreja Plenkovića. Poluvreme je. Možda sada Mali Marko šalje SMS-ove u svlačionicu s napucima Andreja Plenkovića, a ubacuje se i ministar obrane s pokojim savjetom za bekove.  Koliko sada vidim, Gospa nije reagirala.

Pročitajte i ovo:
Dilema epidemiologa oko karijesa

Sa tribina se ori Zovi samo zovi, svi će sokolovi, a vijore se crvene zastave s crnim orlom. Sve je ovo šašavo.

Počelo je drugo poluvrijeme. Ovaj što se dernja dok prenosi utakmicu kaže, da su naši krenuli. Ali, vidi mi se da su krenuli i Albanci. Naši su tek u drugom poluvremenu uvidjeli da Albanci imaju i golmana. Do sada to nisu znali. Nije znao ni Mateo Kovačić. Kojem je posao da to zna…

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

West Side Story

Prethodni članak
Sljedeći članak

West Side Story

Malobrojna hrvatska glumačka dužina kazališta Jan i pirati iz...

Doktor Dragan

Još samo jedni izbori ove godine. U toj, kak...

Radna terapija za lopove

Uhapsilo tipa koji je direktorirao Hrvatskim cestama. Stavili mu...

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...