PolitikaHrvatskaAvet ustaštva nadvio se nad Plenkovićevu Hrvatsku

Avet ustaštva nadvio se nad Plenkovićevu Hrvatsku

Andrej Plenković strpljivo, proračunato i vrlo odlučno vodi Hrvatsku u ponor ustaštva, mržnje i progona. Nije stvar izmakla kontroli, nemojte se zavaravati. Ona je kontrolirana.

MatoJoš nije podne. Sjedim u debelom hladu, na naslovnici mog portala koči se informacija da je 35 stupnjeva, a osjet kao da je 40. Najljepši dio dana prošao je. Plovidba uz solidne burne valove. Čamac poskakuje, uzdiže se na krijesti vala, pa udara provom u more, a kiša sitnih kapljica zalijeva me. Po glavi, prsima, nogama. Uzdišem od dodira kapi. Blaženstvo na ovoj vreloj buri.
Vraćao sam se nekoliko puta, ponavljao gušte, polijevalo me skoro pola sata. Bacam vršu na dvadesetak metara dubine. Ništa već treći puta. Niti me ne nadlijeću galebi, niti me raspuštene

Ne pratim puno vijesti, točnije ne pratim ništa. Vidio sam da je Biden odustao, jerbo su njegovi shvatili da mu je vrijeme prošlo. Pa će staviti drugu, po svemu sudeći žemsku, koja će slušati i pokorno slijediti naloge nekakvih jastrebova iz Black rocka, duboko skrivenih u sjeni. Trump će konačno moći prepustiti se bezgraničnom laganju, bezobrazluku. Kampanja će početi ličiti kampanjama koje smo u posljednje vrijeme gledali kod nas. Prepuno laži, falših obećanja, podmetanja, dilanja poluinformacija koje će nakon par dana postati istine. Bilo bi dobro kad bi angažirali Željku Markić ili kojeg drugog takvog bestidnika, čisto radi dinamike. Jer evo, ekipa frajera koji onu stvar nikad vidjeli ne bi kad bi krava ili koza nosile gaće, a koja se moli na trgovima gradova, pokušavajući nametnuti svoje srednjovjekovne stavove širem krugu Hrvata, tretirana je, kako tvrdi besprizorna Željka, poput Židova u Drugom svjetskom ratu.

Jesu li oni zaslužili da ih se tretira istom metodologijom kojom se nacistička Njemačka odnosila prema Židovima? Brbonja draga i ljupka Željka.

Svinjarija koju je ispalila na okruglom stolu koji je organizirala zajedno s Domovinskim pokertom, strankom koja je poznata kao velika zaštitnica Židova, Srba, Roma. Još jedna svinjarija. Ali na iskrivljavanje činjenica od strane Domovinskog pokreta smo navikli. Stranka neukih lažova koji su u stanju ispaliti bilo kakvu budalaštinu, jer to njihova zatucana publika od njih očekuje.
Samo spominjanje židovskih patnji i žrtvi u Drugom svjetskom ratu u bilo kojem smislu osim poštovanja, nemoralno je i svinjski, tim više, što institucije države ne poduzimaju ništa kako bi tipove koji onu stvar nikad vidjeli ne bi kad bi krave ili koze nosile gaće, prisilile da se to za što se mole rade u crkvi. Gdje je mjesto za molitve. U svakoj pristojnoj državi. A naročito sekularnoj. Ali odavno Hrvatska nije sekularna država, više je onako seksularna, jer država jebe svoje podanike kako se sjeti.
Vidim da će i dužnosnici provesti znatan dio svog vremena brojeći plaće, Jerbo su im plaće povišene. Dva soma veća plaća Milanoviću. Dva soma veća plaća Plenkoviću. Što naravno nije u redu. Predsjednik vlade, čovjek kojem se svi u svijetu dive, svakodnevno ga zovu i pitaju za savjet, mole ga da im oda tajnu formulu po kojoj je sastavio tako dobru vladu, imati će samo pet tisuća eura plaću. Mole ga da im objasni tajnu tako dobrog života svih Hrvata. A još tome ima i neviđenih uspjeha, porasta koeficijenata, i indexa po Fitchu, trebao bi imati barem 120.000 plaću. Eura mjesečno. Toliku plaću ima selektor Dalić, a on je tek treći na Svjetskom prvenstvu. Bio je i drugi. Europsko nećemo spominjati. I tip koji je treći i drugi na Svjetskom prvenstvu, nikako nemre imati plaću veću od premijera kojem se svi u svijetu dive, osim tri i pol milijuna Hrvata. Ako mi ne vjerujete, prošećite gradom, pitajte recimo penzionere, koliku bi mu plaću dali. Mene nemojte pitati, ja mu je ne bih dao.
Vidio sam da je onaj Mato Franković tamo nešto sro pa je govor posve prigodno završio riječima Za dom spremni. Tip koji je rođen 1982, tipični HDZ aparatčik, premalen da bi sudjelovao u Domovinskom ratu, o Drugom pojma nema, pozdravlja okupljene riječima kojima su Ustaše pozdravljale Židove s početka priče.

Pročitajte i ovo:
Incident na treningu Bayerna: FC Hollywood opet luduje, žestoka tučnjava

Dragi moji, avet ustaštva nadvio se nad Plenkovićevu Hrvatsku.
Uz Plenkovićevu suglasnost i brigu. Svakog dana svjedočimo divljačkim izjavama budaletina svih profila, onih koji zazivaju mržnju. Rečenom Frankoviću desiti se neće ništa. Niti će ga ispitati policija, niti će ga stegovno goniti stranka i izvesti pred onaj svoj smiješni Časni sud. Jer je to njegovo privatno mišljenje. Jedino mi nije jasno, od kad su privatna mišljenja dužnosnika, a članova HDZ-a, dopuštena u javnosti, osim kad se radi o iznimnim situacijama, po naputku akademika Kusića?
Andrej Plenković strpljivo, proračunato i vrlo odlučno vodi Hrvatsku u ponor ustaštva, mržnje i progona. Nije stvar izmakla kontroli, nemojte se zavaravati.
Ona je kontrolirana.

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti
Prethodni članak
Sljedeći članak

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...

Francuska zrakoplovna baza u Puli

Te nedjelje, desetog veljače 1980. godine, kasno navečer izašao...

Iznogud s Iblera

Minule su vrućine, kao da ih je vlak odnio...