PolitikaMargineBestidnik opasnih namjera

Bestidnik opasnih namjera

Značenje riječi bestidnik

U svom pisanju o političarima dosta često koristim riječ bestidnik. Pred dva dana odlučio sam malo provjeriti što je pravo značenje te riječi.

Bacio sam pogled na Hrvatski jezični portal, koji riječ bestidnik opisuje kao: onaj koji je bez stida; besramnik, pokvarenjak

Bacio sam pogled i na Kontekst.io portal, tamo kažu: prostak, podlac, pokvarenjak, probisvjet, lažov

Naravno da sam pogledao i na besmrtnog Vujakliju koji bestidnike definira kao Pripadnike ljudske vrste muškog ili ženskog pola sa potpuno uklonjenim stidnim dlačicama. Sad se nosi glatko. Prati trend. Nije sramota biti bestidnik!

Malo sam pročeprkao i po svojoj mentalnoj mapi, zavirivao u kutke, kako bih pronašao odgovor na pitanje, U tri četiti riječi definiraj riječ bestidnik.

Rezultat pretrage izbačen je u manje od osmine sekunde. Tri riječi: Gordan Grlić Radman.

Gordan Grlić Radman

Njuška koju sam prvi puta ugledao pred banskim dvorima, kako ushićeno, nekoliko minuta nakon svog imenovanja, tumači i blebeće novinarima, točnije istresa riječi kao što smetlarski kamion istresa smeće na Jakuševcu. Pričao je zbrda zdola, pričao je da je ženjen, tumačio svoje vizije. Ma strahota. Dok sam ga gledao, shvatio sam muza je rođena, Spectatore, ovaj je tvoj i Božji. Jer, ja vam jako volim pisati o budalama koje su ambiciozne i uvjerene da su svu pamet svijeta popile.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON TEČAJA ENGLESKOG

Proguglao sam ga, pa pronašao da je velik dio svog života proveo vani, što me začudilo, obzirom na činjenicu da njemački i engleski govori kao brat blizanac Dubravke Šujice, profesorice engleskog jezika, smjer indijanski engleski. Živiš vani pedeset godina i ne naučiš jezik. Idealno za bit šef diplomacije. U vladi Andreja Plenkovića. Neke zemlje imaju, kako kažu, vlade stručnjaka, a mi imamo vladu ulizica (lat: dupelizaca) Velikom vođi. Član SBOP-a, koji živi u Sesvetama, dojavio mi je da je GGR član obitelji koja je čarobnom igrom u pretvorbi došla u posjed Agroproteinke, kafilerije. Taj čas tagirao sam ga kao kafilerist. I svi članci o njemu imaju tag kafilerist. Čovjek koji spaljuje lešine.

Za sada životinja.

Kad ih gledam, nekako imam osjećaj da na tabanima imaju tetovirane svoja imena, kad ih guzda iz guzice izvlači, da zna koga će potegnit. Pa da ne izvuče na primjer, Banožića, a htio je neku drugu budalu.

Veliki popis svinjarija

Svakako je velik popis svinjarija koje je napravio čovjek koji nas predstavlja u svijetu. Predstavlja nas vjerno, jer mi i jesmo budaletine koje ga trpe. Trpe ga i saborski zastupnici, onih HDZ-ovi, njih šezdeset i dva iz zločinačke družine, pravomoćno osuđene, podržavaju ga i Hrebak i neki njegov Nikadčuo zastupnik, sve da bi dobili nekakvu cestu do Bjelovara, koju će svojim utjecajem izgraditi Njonjo, a oni će samo pripisat zasluge. Da je takav tip, budala koja ne zna jezike, neznalica opasnih namjera idealan ministar,  smatra i osam političkih koruptivaca koji se odazivlju na zajednički naziv zastupnici nacionalnih manjina.  Pa su mu neki dan izglasali povjerenje, glasali su i predstavnici Srba i predstavnik Roma, što je dosta bitno za ovu priču. Naprosto, ne mogu se sjetiti niti jedne donekle pametne stvari koju je učinio, a još manje, rekao Gordan Grlić Radman.

Ne, nije ga Sunce opalilo

Ovih dana opasno žari. Sunce pali sve što može. Mozak gori. Ali, nekako sam siguran da ono sive tvari što taj u glavi ima, nije izgorjelo od Sunčeve siline, njegov mentalni sklop je naprosto takav. Kao da ga je Sunce spržilo.

Pročitajte i ovo:
Kralj Godron of SpinningMill I. Kralj Gordan Kafilerijski I

Jugoslavija je bila članica pobjedničke alijanse, jedna od važnijih, koja je u ratu pobijedila najveće zlo koje se ikada pojavilo, nacizam i fašizam, ali i lokalne sljedbenike nacizma i fašizma. Neviđena zvjerstva činjena su četiri godine. Koncentracioni logori, kod nas najpoznatiji bio je jasenovac, u kojem je pobijeno na desetke tisuća Srba i Roma, ali i Hrvata, i pripadnika manjina koje su živjele na ovim prostorima. Ubijani su pod zastavom s šahovnicom s bijelim poljem na početku, Pod pozdravom Za dom spremni.

Nezavisna država Hrvatska završila je upravo onako kako je trebala završiti. Potučena do nogu. Satrta da se više nikada ne pojavi. Pripadnici vojske NDH, ali i pripadnici vojski drugih država koje su svoju sudbinu vezali uz nacizam i fašizam, praćene civilima koji su dijelili iste svjetonazore zaglavili su u bijegu na Bleiburškom polju, gdje ih Englezi nisu htjeli primiti, nego ih vratili tamo odakle su došli. Partizanski odredi koji su ih slijedili, vršili su masovne egzekucije. Po kratkom postupku, bez suđenja, upravo onako kako su oni činili četiri godine. Zvuči grubo, ali vladalo je pravilo reciprociteta tih groznih krvavih dana. Bez imalo sumnje, izvršen je ratni zločin.

Svako ubojstvo u ratu bez suđenja, ako nije dio borbenog djelovanja jest ratni zločin.

Nezavisna država Hrvatska sramotna je tvorevina

Nad postupcima ustaša zgražali su se čak i njemački okupatori, izražavali su gađenje nad njihovom svirepošću. Godinama se na Bleiburgu okupljaju simpatizeri NDH i ustaškog pokreta, veličaju zločine i sanjaju o satrtoj NDH. Tužna je činjenica da je Sabor Republike Hrvatske, preuzeo pokroviteljstvo nad obilježavanjem tih komemoracija. Podignut je i spomenik, s grbom s prvim bijelim poljem. Ustaškim grbom. Nemojmo pričati priče, ne radi se o starom hrvatskom grbu, radi se naprosto o ustaškom grbu.

Na teritoriju Austrije. Države u kojoj je rođen Hitler, države koja je dala cijeli niz ratnih zločinaca. Države koja se toga stidi. Države koja ne voli pričati, ni podsjećati se mračne povijesti. Pa su, potaknuti neprekidnim veličanjem aveti iz drugog svjetskog rata, Austrijanci sramotni grb, pod kojim su ubijane desetine tisuća nemoćnih, skinuli.

Besramnik (vidi tumačenje riječi gore na počeku) Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova zatražio je vraćanje grba.

Iako mi znamo da je to pitanje savezne zemlje i lokalnih vlasti, ali sam svejedno ipak apelirao na izvršnu vlast da pomogne u nastojanjima kako bi se taj grb vratio na način da se pojasni da je to povijesni grb i da ga ne treba dovoditi u vezu s režimom za vrijeme Drugog svjetskog rata

Izjava kao i svaka Radmanova, Nije govno nego se pas posra.

Izjava koja sve ostale, koji znaju činjenice, želi dovesti u istu intelektualnu ravan s ono malo mozga što ovaj u glavi ima. Želi li GGR reći da je grb bio tamo onako, bez veze? Jer nema veze s režimom vojske koja je pobijena, a kojoj je tamo skupina bestidnika podigla spomenik?

Sve to, Gordan Grlić Radman radi kao ministar u Vladi Andreja Plenkovića, dakle, u ime i uz suglasnost Vlade. Reakcija i demantija nije bilo.

U ime Vlade koja, sada vidimo i otvoreno, štuje tekovine NDH. najsramotnije mrlje u povijesti ovog naroda.

Promislite malo o riječi bestidnik,  pa ćete vrlo brzo shvatiti da Gordan Grlić Radman, nije jedini u svojem okruženju!

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

West Side Story

Prethodni članak
Sljedeći članak

West Side Story

Malobrojna hrvatska glumačka dužina kazališta Jan i pirati iz...

Doktor Dragan

Još samo jedni izbori ove godine. U toj, kak...

Radna terapija za lopove

Uhapsilo tipa koji je direktorirao Hrvatskim cestama. Stavili mu...

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...