11.7 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024
NaslovnicaDruštvoMargineJoš jedan biser čuvene Statutarne komisije SDPH : Kako je otkazano druženje...

Još jedan biser čuvene Statutarne komisije SDPH : Kako je otkazano druženje sa kobasicama, senfom, pivušom i pjevanjem u Tvornici!

Objavljeno

U članku:

Kopam po arhivi, godina je 2017, kraj godine. Održavali su se izbori za organe gradskih organizacija SDP-a. Sjećam se, da je bilo pomalo zbunjujuće što su se ti izbori zvali Izborna konvencija, organizacije te i te.

Nisu to bile konvencije tipa onog uobičajenog, da se dobro instruirani tamburaši penju jedan za drugim na pozornicu i da onda lijepim bojama slikaju slike po zidu.

To se samo zvala konvencija a bili su u biti obični izbori na kojima su se birali predsjednici organizacija, predsjedništva i odbori.

Prije konvencije članovi stranke bili su obavještavani o nepodmirenom dugovanju na ime članarine, kojega su morali podmiriti, jebiga ne mogu naći koliko, ali nekoliko dana prije održavanja konvencije/izbora.

Iz tih vremena datiraju čuvene izborne prevare i malverzacije, dapače, te su igre dosegle vrhunac baš na toj konvenciji.

Da o svemu tome nije bilo nikakvih kaznenih prijava, jer malverzacijom sa iznosima članarina učinjeno je kazneno djelo prevare i vjerojatno i krivotorenja službenih istraga.

Tada se proslavila izvjesna Tamara Čubretović, koja je spretnom i dobro uvježbanom igrom oko članarina pobrisala  znatan broj članova sa Črnomerca. nakon što je pobacala sve što je hodalo van, lijepo je otišla kod bandića u stranku. Slatko, kaj je je!

Imao sam čast prvi objaviti njezinu prepisku koja je dokazivala sve nte svinjarije. pa ponavljam mail.

Igra je išla otprilike ovako:

Poćudnima je članarina intervencijom u tom njihovom DAVIDU smanjivana na jednu (1) kunu, pa ako netko nije plaćao članarinu dvije godine, a bilo je takvih puno, a zaposlen je, dug mu je bio 48o kuna. Smanjenjem članarine na jednu kunu, njihov je dug bio samo 24 kune, a taj dug je bio rješavan, tako se to zvalo, a onda je članarina vraćena na dvadeset kuna.

Dakako, onima namčorastim i nadrkanim članovima, koji su recimo bili nezapsoleni ili penzioneri, a nisu simpatizirali Bernardićevu ekipu, članarina je dizana na dvadeset kuna (kao da su zaposleni), pa je za razdoblje recimo opet od dvije godine, dug od 24 kune ili u slučaju penzionera 120 kuna, skočio na impozantnih 480 kuna.

Pa su mnogi poslali u pičku materinu taj sistem i nisu platili, a nisu onda mogli glasat, što se upravo željelo postić.

Pa su tom financijskom malverzacijom onemogućeni glasači unutarstranačke oporbe u glasanju, te je Bernardićeva ekipa pobjeđivala ko od šale po Zagrebu.

U cijeloj priči strašno me čudi samo jedna stvar.

Da o svemu tome nije bilo nikakvih kaznenih prijava, jer malverzacijom sa iznosima članarina učinjeno je kazneno djelo prevare i vjerojatno i krivotorenja službenih istraga.

Ali, esdepeovce sve skupa to nije smetalo.

Kako bi bili sto posto sigurni u pobjedu poćudnih kadrova, kojima se tepalo da su Bernardinci, muljalo se tu i sa brojem članova, fiktivno upisanih, zaključene liste za definiranom brojem članova preko noći su rasle do u nebesa.

Naravno da čuvena institucija esdepea zvana Statutarna komisija ali i izborno povjerenstvo kurcem nije makla kako bi zaštitila članove, dapače, štitila je rukovodstvo, odbacivala sve žalbe

Bezobrazno, bezočno, gadljivo i nemoralno.

Prošlo je dosta vremena od tada.

Pa je sada već i ne baš jako novi predsjednik Gradske organizacije SDP- Gordan Maras sazvao Tematsko-izvještajnu Konvenciju Gradske organizacije SDP-a Zagreb, pa se taj skup igrača u crvenim dresovima i crvenim gaćicama, sa crvenim štucnama trebao odvijati 9.veljače u Šupčevoj 2, u popularnoj Tvornici.

Jebate, to je valjda još jedina tvornica u Zagrebu.

Uopće mi nije jasno kaj taj naslov toga skupa znači, kaj je tema i kaj se izvještava.

Možda je svrha malo se podružit, gricnut nekakvu kobaju usaftanu u senf ,popit pivicu i podrignut se. Možda i pjesma padne.

Nisam nigdje vidio u materijalima koje sam dobio da je predviđeno da će Maras koju otpjevati, koji voli pjevati i često pjeva.

Pjevo je on i u zboru!

Ili će samo otpjevati himnu, jer on to zna i činio je puno puta i on himnu dobro pozna, pa si je sa njom nekak dobar.

Da bi bijo na tom skupu, moraš jope imat plaćenu članarinu. Nisi platijo članarinu, nema kobaja, senfa, pive a neš majci slušat ni Marasa kako pjeva himnu.

E, to je to.

Ali…

Naravno da čuvena institucija esdepea zvana Statutarna komisija ali i izborno povjerenstvo kurcem nije makla kako bi zaštitila članove, dapače, štitila je rukovodstvo, odbacivala sve žalbe

Poznato je da je Maras na izborima u drugom krugu pobijedio, u stvari pomeo pod sa izvjesnim Denisom Hrestakom, koji je bijo kako to Njemci kažu faforit Iblera, odnosno da su članovi SDP-a Zagreba pokazali bosanski grb rukovodstvu esdepeja.

Ili se to samo ipak zove srednji prst?

Maras je polako i vrlo strpljivo počeo pridobivati članove odbora i predsjedništva na svoju stranu. Koliko mu je to bilo teško, ne znam, ali ionako većina tih likova ima u džepu kalkulator da bi mogli izračunati koliko su puta promijenili strane u frakcijama esdepeja.

I taman kada se činilo da će februarska subota biti začinjena pučkim kobajama, senfom pivušom i Marasovim pjevanjem himne, ode sve u kurac.

Nekakvi se likovi, po vokaciji Bernardinci žalili na nekakve greške u proceduri.

Žalili se Statutarnoj komisiji.

Da ONOJ, sa početka teksta. Poznatoj po poštenim i pravičnim odlukama / presudama.

Pa je Statutrarna komisija rekla da zbog nekakvih proceduralnih grešaka taj skup sa pjevanjem, kobajama, senfom i pivušom u Šupčevoj dva nemere biti održan.

Zbog proceduralnih grešaka.

Ne znam o čemu se radi, uvjeravaju me i oni skloni Marasu da najvjerojatnije ima greška.

I Statutarna je donijela odluku, pa je Maras pismom otkazao nastup i storniro narudžbe Sparu za pivu, senf i kobaje.

I sve pet.

Ali…

Statutarna komisija se sastaje isključivo na poziv predsjednika Statutarne komisije.

Koji je dao ostavku.

Ne postoji, Nema ga. Naja. A-a. Nula bodova.

A predsjednik ne samo da saziva sjednice nego i predlaže dnevni red i odluke, vodi sjednicu, proglašava rezultate glasanja i na kraju potpisuje odluke. A njega nema. I donijeli su odluku.

Statutarna komisija koja radi nestatutarno!

Ali su se sastali. Ko grupa građana, a donijeli obavezujuću odluku.

Ej!

Donijeli odluku. Koja je obavezujuća do te mjere da je Maras pismom otkazao nastup i storniro narudžbe Sparu za pivu, senf i kobaje.

A odluka je nestatutarna i nevažeća.

Dakle, ista meta isto odstojanje.

Lopta proći može, ali igrač ne može.

E, tako vam je to u esdepeu.

Pročitajte i ovo:
Privatnost

Najnovije

Sisa Grada Zagreba

Početkom ove godine Grad Zagreb odlučio je pokazati kako on transparentno posluje. Pa je...
6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Vezani članci

Nikola & Laura

Ovih dana svakog dana prolazim kraj stare kuće mojih dida i babe. Kuće u...

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

Vezani članci

Danas opet aktualno: Hrvatska, zemlja s dva stara pozdrava – Za dom spremni i Prst u prkno!

  Vječna je tema razgovora i prijepora razgovor o iskrivljenoj prošlosti. A takvi ljudi ni...

još sličnog sadržaja