RazgovoriPričeSmotra Sutonovih vatrogasaca

Smotra Sutonovih vatrogasaca

Jučer je održana smotra.

Vatrogasaca, DVD Zapad, oni stariji esdepeovci nazivaju ih Sutonisti ili Sutonovi vatrogasci. U čast dugogodišnjeg glavnog mentora vatrogasaca DVD-a Zapad, Dinka Sutona.

Suton je bio direktor SDP-a. rekao bih čak uspješan direktor SDP-a, čak i ono kašnjenje s predajom godišnjeg izvještaja mu ne ide na dušu, duga je to i ružna priča, podmetačina u kojoj se vrlo ružno pojavljuje zagrebački Machiavelli koji je valjda sada konačno izvan politike.

Kao direktor SDP-a ostao u sjećanju po čuvenim spužvicama Sutonkama koje su pripadnice Foruma žena dijelile na štandovima, kako bi njihovi muški kolege bili izabrani na liste koje ose novac. Žene rade, a muškići su se plasirali na plaćene pozicije. Tako je to u SDP-u.

Sada je bolje, niko ne radi, niko se ne plasira. Kao jučer u Pazinu.

Dakle na smotri nije bilo Dinka Sutona, bez kojeg bi ovo vatrogasno društvo posve drugačije izgledalo. Svakako jadnije.

Da li ga nisu zvali jer nisu imali dovoljno velik šljem da mu stave na glavu ili naprosto jer ga više ne trebaju, ne znam. Ali to se ne radi.

Dinko Suton sa šeširom nekog glavonje. Tako velikih šljemova nema.

Ali je zato bio vatrogasac Bero. Kojeg su revni novinari prupitali za mišljenje o sranju stanju u SDP-u.

Bernardić se oštro usprotivio izbacivanju, a i nekoliko puta ranije istaknuo je da se ministre ne smije izbacivati. Upitali su ga kako je on izbacio Mrsića, na što on filozofski odgovara: To je bila iznimka koja potvrđuje pravilo.

Dakle, čitam puno, čitam svašta. Od prve sam shvati Einsteinovu teoriju relativiteta, Ali priznam dvije stvari nikada razumio nisam: Film Matrix i čuvenu Iznimku koja potvrđuje pravilo. Po mom shvaćanju, to je samo kenjaža koja se izgovori kad nemaš argumenata.

Davor Bernardić je izbacio Miranda Mrsića. Jerbo mu je išao na živce. Kao što je išao na živce i tadašnjim I današnjim Bernardincima, kojima se sada pridružio i Gordan Maras, poduzetnik u nastajanju. Ovi kaj su izbačeni sada mu ne idu na živce, pa nije opravdano valjda, da ih se izbaci. Oni su pravilo, a Mirando je iznimka?

Pročitajte i ovo:
HAVARIJA U LUCI PLOČE: tanker s 27 tisuća kubika nafte udario u pristanište

Bio je u pravu Mrsić kada je ko iz topa ispalio :Bero nije rješenje. Time je otvorio okice svim SDP-ovcima, osim naravno onima koje je Bero smjestio na razne liste koje nose novac. Kako je to izgledalo, sada već davne 2018, okolnosti, tko su bili sudionici te pokvarene igre, pisao sam tada. Sve je išlo uz veliku pomoć Bojana Glavaševića, Peđe Grbina, Mihaela Zmajlovića i Borisa Lalovca koji se na odlučujućoj sjednici pojavili nisu. Herojski. Poput pičkica.

Ko fol su podržavali Mrsića, ali kurcem makli nisu.

Pa pogledajte ako naravno, želite.

Imena su uvijek ista.

Jer u SDP-u pomaka nema.

Kurtalisanje Miralema

Kako je “naš Mirando” postao njihov Miralem?

 

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...

Francuska zrakoplovna baza u Puli

Te nedjelje, desetog veljače 1980. godine, kasno navečer izašao...

Iznogud s Iblera

Minule su vrućine, kao da ih je vlak odnio...