NaslovnicaPolitikaHrvatskaStotinu dvadeset i sedma mini rekonstrukcija Vlade

Stotinu dvadeset i sedma mini rekonstrukcija Vlade

Možda Vas zanima

Ajmo, ruke u vis!

Stodvadeset i sedma je mini rekonstrukcija vlade u tijeku. Kažem u tijeku, jer sada treba obaviti formalnost, klipanima koji bi i konja izabrali za supruga svojoj kćerci, ako to naredi Andrej Plenković, a odazivlju se na ime zastupnici HDZ-a, HSLS-a i zastupnici nacionalnih manjina, potrebno je samo još obaviti ono zbog čega postoje. Dići ruku kad im kaže Andrej. I pomazat novog ministra. Jer oni prije njega nisu valjali, a oni su ih podržali.

Ma klatež bez morala i kriterija.

[important]

Nema se tu što mislit. Ima se samo glasat. Intelektualno rasterećen, moralno neopterećen, financijski potkožen.

Tako ja otprilike doživljavam vladajuću većinu u Saboru u Hrvata.

[/important]

Danas je predstavljanje kandidata. Na mjesto ministarke Tramišak, koja se oštro suprotstavila svojoj smjeni, dolazi stručnjak za povlačenje love, nekakav Erlić, koji je izgleda poznat i u međunarodnim krugovima, naročito onim oko europske tužiteljice.

 

[important]

 

Meni je posve jasno da Plenković uopće nema problema s određivanjem ministara za te EU fondove. Jer se ministar od tih fondova bavi povlačenjem love.

 

[/important]

Ej, povlačenje love!

Djelatnost koja je core business HDZ-a.

Plenković ima lager od dvjestotinjak tisuća članova koji mogu u svakom trenutku uskočit na mjesto ministra i povlačit lovu. Ovaj puta po zakonu, ne moraju glumit da se skrivaju. Koliko samo načelnika općina, gradonačelnika, župana, dožupana ima na lageru, a svi su poznati po bestiđu i pohlepnim šapama? Izvukli bi i vodu iz kamena, a kamo li ne tuđu lovu. Za desetak godina malo koji HDZ-ovac neće moći reći I ja sam bio ministar u Vladi Andreja Plenkovića, najboljoj Vladi u Univerzumu.

Samo im kupe novo odelce, košulju, daju im nekog da im kravatu veže, jerbo oni to za sada ne znaju i hop.! Ministar si. S određenim rokom trajanja. Rok trajanja određuje ti nekakva Laura, jerbo je gospođa Zlata široke duše, ona najradije ne bi nikom smetala, naravno ako je iz HDZ-a.

Danas je ministar u pripremi Erlić, dok čeka formalnost pomazanja u Saboru, izjavio:

Nameću se dva ključna cilja. Prvi je završetak postojeće financijske perspektive, da se realiziraju sva raspoloživa sredstva do kraja godine – u šest godina rada vlade došlo je do 80 posto isplata sredstava.

Lijepo. Nije rekao, gledao sam par puta, koliko je love od tih osamdeset posto otišlo tamo za što je ta lova i namijenjena, a koliko u džepove povlaštenih poduzetnika, lopova, ministara i ne daj Bože negdje gdje se ne usudim napisati? Bojim se da nikad nećemo saznati, osim onog što otkrije gospođa Laura. U nalaze gospođe Zlate ne vjerujem, a niti ne vjerujem da će ih i biti.

Pročitajte i ovo:
Ponovljeni članak od 05.07.19. koji pojašnjava moje sumnje...

Ujeo vuk magare.

Teža je situacija oko izbora ministra graditeljstva i obnove. Jerbo, tu leži ogromna lova. Ali, kvaka je da je lova tuđa, bumo rekli, jevropska, pa sve mora štimat u cent. Ako ne štima, onda se pojavi teta Laura i evo nove mini rekonstrukcije Vlade.

>

I ko bi se htio bakćat i radit nekakvu obnovu, a da se lova ne smije nekažnjeno potezat u svoje džepove, na račune svojte ali i u crne fondove stranke? Pa je imenovan Branko Bačić, koji nekakva iskustva ipak ima. U uredu je čuvao kufer pun novaca, EUR-a, kao crni fond stranke.

[note]Dakle, čovjek je kvalificiran. Reference i iskustvo ima. Zna s kuferima s potegnutom lovom[/note]

A obnova, pa to i nije tako bitno, za dva mjeseca dolazi proljeće, kako na Baniji kažu pramaljeće, pa više neće ni biti zima u kontejnerima. A i gradonačelnica koju su nedavno izabrali poručila im je da se okrenu sami sebi. I obnove si što im treba sami. Ma njima je sve dobro, sve im odgovara. I HDZ ne treba brinut, opet će ih izabrat.

Naravno da Branko Bačić neće uspjeti!

Ima i treći kadrovski problem. Ko će biti šef kluba zastupnika, jerbo erudit i govornik Branko Bačić ima puno posla s izmišljanjem izlika zašto obnove nema? A to ne pitaju Banijci, nego oni dosadni i zvrndavi novinari.

 

Obično ta dužnost zapada najljigavije, dakle, mogo bi bit i onaj iz Varaždina, Habijan, tako mlad, a već bi mogao izdati knjigu sabranih ljigavosti koje je do sada izgovorio.

Ali, nekako se ovih dana samolansirao Željko Reiner, doktor, profesor, liječnik, vitez bez konja, koji se sada oglašava u javnosti vrlo često, a ja se pitam jel to govori doktor, profesor, liječnik, vitez ili ipak je negdje skriven konj, pa mu je vitez glasnogovornik?

Sve u svemu, ista meta isto odstojanje. Od obnove neće biti ništa. Ovog koji povlači lovu kad-tad će povući Laura.

Pa čekajmo stotinu dvadeset i osmu mini rekonstrukciju Vlade.

Molitveni doručak za Dan Republike

Spectator
Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

Car je gol!

Bilo je napeto u zadnje vrijeme. Evropsko prvenstvo u nogometu bacilo je u sjenu...

Jebeš zemlju koja Bosne nema!

Hrvatska je sretna zemlja. Ima more, ima i otoke i bodule na njima. Ima...

Kula stražara

Svake godine, otprilike u ovo vrijeme, pred godišnji odmor, dobivam porezno rješenje. Za kuću...

Sprovod

Vrela su bila ljeta moga djetinjstva. Ljeta sam provodio na selu kod babe i...

Dan antifašističke borbe

Danas je Dan antifašističke borbe. Danas se obilježava osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda, dan kada...

Odlazak kronera

Na južnoj obilaznici Vinkovaca, koji cestari i murja zovu D-46, održavao se kongres alkoholičara....

Zlatko je odabrao

Vladin avion sletio je na berlinski aerodrom. Iz aviona izašli su važni putnici, a...

Represtacija

Utakmica je gotova. Navijači dobro istuširani hladnim tušem napuštali su grandiozno stogodišnje zdanje sagrađeno...
6,385PratiteljiLajkaj
316PratiteljiSlijedi
4,805PratiteljiSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Latest news

Car je gol!

Bilo je napeto u zadnje vrijeme. Evropsko prvenstvo u nogometu bacilo je u sjenu sva zbivanja, čak i cijeli cirkus oko izbora Milorada Pupovca...

Jebeš zemlju koja Bosne nema!

Hrvatska je sretna zemlja. Ima more, ima i otoke i bodule na njima. Ima i žitnicu na kojoj bi mogli zasaditi masline, koje ne...

Kula stražara

Svake godine, otprilike u ovo vrijeme, pred godišnji odmor, dobivam porezno rješenje. Za kuću na moru. Kuću koja je u vlasništvu moje obitelji negdje...

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

FROM SHOP

Smješten u staroj jezgri Pirovca, jednog od glavnih srednjodalmatinskih središta obiteljskog odmora, Dalmatinski pijat nudi kratak jelovnik na kojem se gotovo isključivo nalaze morska jela i koji je vrlo lokalno orijentiran kada je nabava proizvoda u pitanju.

Posjetite nas, vratit ćete se opet!

Dalmatinski pijat