Iznogud s Iblera

Nije to stranka za one s mozgom. Što će ti mozak, kad oni misle za tebe. Ima ko mislit za tebe. Bitno je da imaš desnicu ruku. Pa zaokruži što ti se napiše na šalabahter. Po principu SDP demokracije.

Minule su vrućine, kao da ih je vlak odnio negdje daleko na jug. Ali ne vlak Hrvatskih željeznica, jerbo bi se kospoča Vrućina još saftala na kolodvoru u Šodolovcima, znoj bi joj se slijevao među sise dok čeka da se iz daljine začuje trijumfalno klopotanje grafitima prošaranog vlaka na kojem se koči logo HŽ PP. Otišla je vrućina u samo dva dana. Naja. Nestala.

Iznenadjenje

Velika većina građana iznenađena je, jesu meteorolozi nešto kenjali o tome na telki, ali ko njima više išta vjeruje. Vjeruje se popu, a ne struci. Na Iblerovom trgu su presretni, konačno su nešto pogodili. Jerbo su pred mjesec dana raspisali izbore, ni manje ni više baš na današnji dan. Napravili su to na dan kada je temperatura u hladu bila 36, a nije bilo ni najmanjeg znaka da bi ta vrelina uopće mogla poći. Peđa je samo odmahnuo rukom, ladan ko špricer, imao je on informaciju da će sredinom rujna biti opako zima. Pa će ekipa u crvenim dresovima po toj zimi trčkarati do birališta. Jer, ekipi s Iblera je jako jako važno da na dan glasanja za predsjednika, predsjedništvo i taj njihov parlament koji se zove Glavni odbor, bude hladno.

 

Mora biti hladno na dan izbora

Ne samo hladno, nego jako hladno. Briljantna strategija koju je osmislio najuži krug oko Peđe, predvođena Lukavim Zagorcem. A stvar je jednostavna. Po paklenim vrućinama građani nose šešire, kape, da ih ne opizdi sunce. I nema šanse da izađeš iz kuće bez kape. A kapu ili šešir moraš staviti na nešto. Staviti je na glavu. Kaj ne. Osnovni uvjet za nositi kapu je imati glavu. Nema glave, nema kape.

Član SDP-a izlazi na glasanje

A danas je hladno. Nema potrebe za kapom ili šeširom, neće esdepeovce danas vrućina opizditi u glavu. Ona je to već učinila. Pa su danas članovi SDP-a izašli na glasanje. Kod kuće su ostavili kape, ali i glave. Što će im glava, pa trebaju samo doći na glasalište, pogledati u papirić koji nose u ruci, zaokružiti imena koja imaju na tim papirićima, čak su i redni brojevi navedeni, Siniša i Mali Makaranin mislili su na sve. Da se ko ne zajebe, jer znaju oni da će glasati oni koji nemaju glave. Ako imaju glavu, nemaju ništa u njoj.

Isti kurac, drugo pakovanje. Nije to stranka za one s mozgom. Što će ti mozak, kad oni misle za tebe. Ima ko mislit za tebe. Bitno je da imaš desnicu ruku. Pa zaokruži što ti je napisano na šalabahteru. Po principu SDP demokracije.

Sekta na zalasku

Danas se SDP pretvorio u sektu. Nije samo Živi zid, sada upokojen, bio sekta. Nije ni MOŽEMO više jedina sekta na političkoj pozornici. Od danas je sekta i SDP, koji je krenuo stazama, dobro utabanim, kojima su pred par godina tabanjali živi zidari.

Sekta je svaka religiozna grupa koja ima vlastiti i svojstveni pogled na svijet.

Članovi SDP-a, pripadnici crvene religije, imaju vlastiti pogled na socijaldemokraciju, na demokraciju i na poštenje. Izborna doktrina je zasnovana na šalabahteru. Uklesano. Naravno, na šalabahteru uklesano!

Pročitajte i ovo:
Mačak u vreći

Te izborne postulate  SDP-a raspoznali su i u dalekoj Sjevernoj Koreji, pa su poslali dvadeset svojih vrhunskih stručnjaka za izborni sustav na obuku u SDP, da nauče kako se organiziraju i provode izbori.

Stranka je to s neidentificiranim brojem članova, broj članova je varijabilan, varira o potrebama. Ko u vrijeme kad je SDP-om drmao Drajko. Ako ti treba glasova, nou frks, pošalješ par kokošara i gnjida na teren, oni upišu pedesetak ciganskih čergi u stranku, svakom ture u džep sto kuna, ali moraju glasati za tipa kojeg im kaže gnjida koja im broji lovu, oni glasaju i onda izađu iz stranke. I čekaju nove izbore. Za sada nema pritužbi o novoupisanim Ciganima. Možda ih ne mogu identificirati radi velikog broja Cigana koji su u stranci.

Drajka nema, zamijenio ga je Siniša.

Stranka im krepava svaki dan. Sve jače. Već dobrih petnaest godina. Iz dana u dan. Cijelo to vrijeme drugi čovjek stranke, stranački Iznogud, je Siniša Hajdaš Dončić. Kalifi se mijenjanju, zvali se oni Davor ili Peđa, Iznogud je uvijek ovdje. On donosi odluke. O svemu. Preživljava sve. A stranka popada. A on poželio da bude Kalif namjesto Kalifa. Uz pomoć šalabahtera. Narihtanih izbornih pravila. I mnogih marifetluka

A njegov šalabahter u rukama budala koje same ne znaju ni svoju volju izraziti, nego je moraju pročitati ili samo sricati sa šalabahtera.

Što je slijedeće?
Telefonsko glasanje, lijepo sjede kraj telefona, Dobar dan, dobar dan, mi zovemo iz SIK, za koga glasaš druže? Drug i član konačno u šansi iskazati svoju volju, propenta u telefon, kaže ime, a onaj sikilj iz SIK-a zaokruži. I Siniša Hajdaš Dončić osvoji 107,45 glasova. U prvom krugu. Malo više od sto posto, jer je neko zajebo i upisao previše Cigana koji nisu upisani na birački popis.

Snimljeno u stožeru Siniše Hajdaša Dončića

Evo, zajebaše se drugovi iz bratske Sjeverne Koreje, mogli su doći kod mene, ja bih im taj patent prodao za siću.

Ali, sve više sam uvjeren da toga biti neće. Jerbo je mandat predsjednika stranke četiri godine. A za četiri godine nitko se ni sjećati neće SDP-a.

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...

Francuska zrakoplovna baza u Puli

Te nedjelje, desetog veljače 1980. godine, kasno navečer izašao...

Politička anomalija

Oduvijek sam imao ponude. Svakakve, a sve su se...