15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 16 svibnja, 2024
NaslovnicaDruštvoSvijetArhiva u serioni američkog predsjednika. U serioni!

Arhiva u serioni američkog predsjednika. U serioni!

A suradnik tog Donaldu purgativnog Andreja, nekakav šmoljo, Frka još k tome Petešić, u podrumu drži knjige. Izreske iz novina o Domovinskom ratu, koje je herojski izrezivao u vrijeme Domovinskog rata na bojišnici u Monmratru.

Autor

Spectator
Samostalan, neovisan, nadrkan, do zla Boga disgrafičan. Ne poznajem, na žalost, Sorosa da investira u mene. Ne poznajem ni razne sjecikese koje kupuju naklonost vlasnika portala, da ulože u mene. Ne poznam nikoga tko bi ulagao u mene. Jer ne volim da se bilo što ulaže u mene.

Velika je to razlika.

Pred dvije tisuće godina Sjevernom Amerikom vladali su bizoni. Gdje koji Indijanac koji se šuljao oko stada bizona, ne bi li ubio najslabijeg i prehranio obitelj. A u to vrijeme u Europi, Kini i Egiptu cvale su nauka i kultura. Oduvijek je kultura živjela na ovim područjima. Pogledajte samo antičke iskopine uz obalu Jadrana, svako malo neko kamenje koje ogoljeno od zemlje stoji, s napisom iskopine iz vremena tog i tog.

Ponekad me sramota gledati te iskopine.

Pa frajeri su pred dvije tisuće godina imali kanalizaciju i vodovod, a danas moje misto na samoj obali mora, uz koje je davno cvjetala civilizacija i u iskopinama je otkrivena i kanalizacija i vodovod, dvadeset i kusur stoljeća iza tih tipova koji su kenjali u kanalizaciju, kenja u more. U septičke jame koje rade na plimu i oseku. Valjda je to poticajna mjera u ribarstvu, radi povećanja ribljeg fonda. Uz samu rivu plove jata cipala govnjara, velikih ko lakat. Na veliko zadovoljstvo debelih čeških turista što u suton zabacuju štapove u more.

Tako vam je to u stoljećima dosanjanoj Hrvatskoj. Lokalni šerifi obećavaju brda i doline, ko momak djevojci prije no što mu da, da bi kasnije ispalo ćorak. Laž i obmana.

Danas sam se baš u rano jutro ufatio sranja. Stalno ta neka govna premećem po ustima. Ili po tastaturi.

Evo nikom drugom nego bivšem američkom precedniku, Donaldu, oženjenom za ledenu ali super odjevenu i elegantnu Slovenku Melaniju, pronašli su supertajnu dokumentaciju u šekretu.

U serioni svoje kuće odma do montir grabe, on drži tajne spise svih tih agencija čudnih skraćenica, u kojima su detalji skupljeni obavještajnim radom tih agencija.

Dok je sjedio na montir grabi i stenjući se iskrcavao izbuljenih očiju, čitao je o tome kako se zove frizer gospodže Ursule, pederko koji joj slaže onakvu divnu frizuru, a o čemu su vrijedni i agilni špijuni agencije s tri slova napisali barem tri kile izvještaja.

Predsjednička biblioteka bivšeg predsjednika SAD Donalda Trumpa

Čitao je on i o onim blesavim Hrvatima, koji su pokradeni do gaća, a uvijek iznova, vođeni svojom urođenom glupošću biraju nove i nove lopove. Jerbo bi im bijo šok izabrati nekoga tko krade. Šok bi bijo i mještanima mog malog mista na obali mora izabrati načelnika koji će reći, Ajmo više ne srati u more. Serite u cijevi koje ću ja postaviti.

Hrvatima je sve šok, sve što vodi napretku i boljitku. Pa zato žive bez stresa. Biraju sigurno. Lopove i sjecikese.

Pročitajte i ovo:
Tarzan i Čita u Vilniusu

Sve je to uredno napisano, izvještaji s procjenama analitičara i gore raspaljen žig TOP SECRET.

I jadna Melanija, Slovenka, kad je na stolu našla te papire, stavila ih je u kutije i odnijela, naravno u šekret.

Pa tak piše na papirima.

Od kad čita o Hrvatima, gospodu Donaldu, slovenskom zetu, probava se znatno popravila. Sere sve bolje, točno u minutu. Ako slučajno dođe do zastoja, s gornje kutije, na kojoj je narisan crvenim flomaterom veliki X posegne za dokument i čita izvode iz govora Andreja Plenkovića o tome kako je Hrvatska jedna od najrazvijenijih zemalja.

A na dnu govora napisano

Teče i teče, teče jedan slap.

I slap poteče iz Donalda uz glasan uzdah olakšanja.

Evo, Donald u zahodu i podrumu drži ukradenu vrhunski tajnu dokumentaciju.

Predsjednik Amerike.

A suradnik tog Donaldu purgativnog Andreja, nekakav šmoljo, Frka još k tome Petešić, u podrumu drži knjige. Izreske iz novina o Domovinskom ratu, koje je herojski izrezivao u vrijeme Domovinskog rata na bojišnici u Monmratru.

Što je puno otmjenije nego da ih je izrezivao u nekoj pivnici u Minkenu. Pa izresci iz Le Mondea iz devedesetih imaju osim ogromne povijesne važnosti, imaju i ogromnu kulturnu važnost.

Pa nemere Frka još k tome Petešić papire bitne za samostalnost i opstojnost države čuvat u šekretu jednog od svoji stanova koje mu je dao Donaldu purgativni Andrej.

Pa su mu dali i podrum. Uređen u stan, u kojem čuva tu povijesno kulturnu građu. Mogo bi zatražit i poticaj is fondova EU. Možda i jest, pojma nemam.

Vidio sam slike, tamo u tom podrumu ima i on montir grabu. Ali namjena je samo sranje. Bez čitanja.

Tu je point.

Naši državni činovnici u podrumima drže knjige i povijesno kulturnu građu neprocjenjive vrijednosti, a seru u uredne zahode.

A zamisli, američki precednik, ej, predednik od Unitetd States of America sere u ukradenoj arhivi.

Kulturološka razlika samo takva. Dok Amerima dođe iz dupeta u glavu da se takve stvari drža u podrumima od države dodijeljenim i uređenim stanovima i podrumima, proći će još dvadeset stoljeća.

U to vrijeme Ameri će biti u šoku. Jer Hrvatske neće biti. Odnest će je članovi HDZ-a u džepovima. Što li će tada biti purgativ američkim predsjednicima?

Velika je to razlika, kao eto, razlika između Francesca Petrarce i kneza Mrkomira Prvog i sina mu Prdomira.

DRUŠTVENE MREŽE

6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

NAJČITANIJE

IZ KATEGORIJE

još sličnog sadržaja