DruštvoKriminalMože li Milanović skočiti s mjesta dva metra u vis? Saznat ćemo...

Može li Milanović skočiti s mjesta dva metra u vis? Saznat ćemo ovih dana

Moderna država

Hrvatska je moderna država. Koja se vaća s tokovi, kako bi rekao Šojić. Svi mi znamo da je obrana najvažnija stvar na svijetu, važnija od obrazovanja, zdravstva, socijalnog standarda, a o nekakvoj kulturi ne valja ni govoriti. Jer, valja braniti ono što još nije pokradeno, da se može pokrast.

Pa ma što god mi mislili o Putinu, o ruskoj vojsci, valja imati u vidu da Putinu na raspolaganju stoji Vagner grupa, vojska prividno nepovezana s vrhom države, koja za njih obavlja najprljavije poslove. Oni idu glavom tamo gdje drugi ne bi išli ni tenkom.

Nešto slično ima, naravno i Ukrajina, tamo se ekipa zove Azov, kad ih vidiš, pitao se bi li ih gledo ili čito, tetovirani od glave do pete, nerijetko nacističkim simbolima.

No, to nije tema. Time se ne bavim ja, time se bavi ruska vojska i taj Vagner, kad ih uhvate.

Pa i Hrvatska, mala ali kurčevita polaže puno na obranu.

Oba MIG-a 21 su u stanju pune pripravnosti, spremna se oduprijeti bilo kojoj sili koja bi ugrozila samostalnost hrvatske države.

Dobro serem, ha? Ali stvarno fino zvuči!

Imamo i flotu Kanadera, vrlo pažljivo i detaljno servisiranih, pa ćemo na kraju sezone imati poluizgorjelu obalu, ali jako dobro servisirane avione. Kojima će vrijeme za servis opet doći početkom lipnja slijedeće godine. Pa će izgorjeti drugi dio obale. Neometano od Kanadera.

Imamo i najrazornije oružje, ministra Jaglaca Banožića.

Imamo i vojsku, discipliniranu, u kojoj nema silovanja, maltretiranja, drogiranja.

Imamo i pola miliona veterana, od kojih je barem 250.000, onih koji su se uključili u Domovinski rat od 1996. spremno braniti status, ako treba i plinskim bocama. Da, propustio sam riječ, svoj status.

Imamo i mornaricu.

E, u mornarici eto slijedimo svjetske trendove. Imamo brodove, ratne, koji nemaju veze s državom. Imamo brodove, a nisu naši.

Nešto kao ta spomenuta Vagner grupa. Samo se naša zove Debeljak grupa.

Pročitajte i ovo:
Vinko Grgić nije slučajno gradonačelnik N. Gradiške. Tamo je takav zrak!

Flota brodova, “Umag”, “Karlobag”, “Opatija” i “Skradin”, koja se gradi u splitskom škveru, za naručitelja koji se zove Republika Hrvatska, pa je rečena Hrvatska za izgradnju tih brodova platila 70% cijene, ukupno 430.000.000 kuna, u vlasništvu su naravno, Tomislava Debeljaka, a Hrvatska je poznata kao brižan vlasnik, pa je smatrala da pola milijarde kuna ne treba osigurati ni na koji način.

Recimo, upisati svoje vlasništvo, teretiti ih hipotekom na te brodove, doduše u iznosu od sedamdeset posto, a kako teku uplate, tako raste i visina upisanog vlasništva.

Jer država nema razloga ne vjerovati Tomislavu Debeljaku, sposobnom biznismenu koji je sjebao cijeli projekt pruge Dugo Selo – Križevci. Do balčaka.

A brodogradilište koje je vlasnik brodova, a koje je platila Hrvatska, visi na koncu nad ponorom stečaja.

Ako cijeli projekt ode u tri vražje matere, država se samo može češkati po guzici.

ČLANAK SE NASTAVLJA NAKON GALERIJE

Brodovi HRM u proizvodnji

A mogu Tomislavu Debeljaku puhati u jajca kroz rampu.

U cijeloj stvari utješno je da je to ipak za sada, nevelika šteta, ipak je manji iznos od onog što je nađeno kod onog maslinara.

Pa nije ni pola milijarde.

E sad. Postoji i upisnik brodova, koji je od papira, naravno, a papir sve podnese, a što sve Debeljak može smislit, ipak mora biti malo jači papir.

Pa je brodove u upisnik upisao da je položena kobilica u studenom 2020, a par mjeseci kasnije vodi ih kao gotove, iako je na navozu samo kobilica. A brod upisan kao gotov u brodski registar. A Hrvatska platila 430.000.000 kuna, a nikakav papir kao garanciju nema.

Nice!

Još k tome kad dodamo činjenicu da je brodogradilište zatvoreno. Nema nikoga. Ne radi. Nema radnika, pitam se što li uopće može poći na dobro.

Ala će neko najebati.

Zoka će skakati ko gumeni lutak.

Trčao sam u dućan kupiti deset velikih paketa kukuruza za kokice. I gledati predstavu.

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...

Francuska zrakoplovna baza u Puli

Te nedjelje, desetog veljače 1980. godine, kasno navečer izašao...

Iznogud s Iblera

Minule su vrućine, kao da ih je vlak odnio...