DruštvoKriminalPerušički La Catedral

Perušički La Catedral

Čini mi se da je i ministar Habijan poput većine Hrvata gledao seriju Narcos, pa se podsjetio tog detalja. Pa će kartel HDZ u kojem je rečeni Habijan  dosta visoko pozicioniran, sagraditi zatvore diljem Hrvatske, po uzoru na Pabla Escobara.

Pablo Escobar, upokojeni narko boss nad bossovima kartela Medelin, proveo je jedan dio života u zatvorima raznim. U jednom trenutku, kad je čak i njemu bilo jasno da je prekardašio i kad je shvatio da će zbog silnih tisuća tona kokaina kojima je zatrpao Ameriku, te zbog desetina i stotina ubojstava, biti isporučen u Ameriku, pa će tamo robijati oko 250 doživotnih kazni, odlučio je sagraditi zatvor, po svom ukusu. Zatvor je imao nogometno igralište, bar, jacuzzi, a na dijelu livade nalazio se i vodopad. Zbog grandioznosti cijelog pothvata, zatvor je nazvao La Catedral. U zatvoru je bio zaštićen od mogućih ubojica i od izručenja. Jedna od njegovih slavnih izjava bila je “Bolje u kolumbijskom grobu nego u američkom zatvoru”.

U zatvoru je bilo više kurvi no što se sjati iz cijelog regiona u Split, prilikom dolaska američkih nosača aviona. Sve u svemu, kartelski raj. Na samo nekoliko stotina metara od zatvora Escobar je zagradio ogromnu viletinu u kojoj se nastanila njegova obitelj, pa je vrlo snažnim teleskopom mogao promatrati cijele dane svoju djecu, majku i guzatu ženu koji su mu veselo mahali.

Čini mi se da je i gologuzan, ministar Habijan poput većine Hrvata gledao seriju Narcos, pa se podsjetio tog detalja.

Pa će kartel HDZ u kojem je rečeni Habijan  dosta visoko pozicioniran, sagraditi zatvore diljem Hrvatske, po uzoru na Pabla Escobara. U zatvorima će gospodarski kriminalci, ministri uhvaćeni u krađi, državni tajnici koji su korumpirani, načelnici koji kradu sve što stignu, jebivjetri župani koji se igraju novcima europskih fondova služiti maksimalne kazne do godinu dana, naravno ako se sud zabuni pa im opali izvršnu kaznu, a da je ne zamjeni promjenom posteljine u staračkom domu Druga mladost,  dva sata na dan, kao rad za opće dobro.

Gradit će se pet zatvora, od toga će četiri biti na raspolaganju svim slinim HDZ-ovcima, kurve im dovoziti neće, jer što će kurvama kurve? Peti zatvor, onaj u Perušiću (mjestu u kojem Bog svake večeri poželi Laku noć) imati će i supermaks odjel, sa svim mogućim mjerama osiguranja koje su danas smislili, baš kao što su u Metropolitan Correctional Centru u New York Cityu, supermaks zatvoru gdje ni prdnut ne možeš, ali se eto seksualni predator Jeffrey Epstein vrlo efikasno samoubio.

Pročitajte i ovo:
Nakon Plenkovićeve izjave o Kuščeviću rješenje je jednostavno: Kufer/Flixbus/Pa što dalje odavde!

U tom supermaks zatvoru kazne će služiti najveći neprijatelji države, podrivači ekonomskog sistema, zlotvori koji državi ne žele dobro.

Jedna od prvih zatvorenica Supermaksa biti će ona baka Bosiljka (93) koja je direktno podrivala gospodarski sustav zemlje ispekavši ilegalno osamdeset litara rakije prepečenice, naravno ako doživi izgradnju zatvora. Baki Bosiljki pridružit će se cijeli niz obrtnika, šustera, frizerki, maserki i ostalih zaposlenika u uslužnim djelatnostima koji su varali i podrivali snažan gospodarski sustav Andreja Plenkovića, pretvorivši cijene svojih usluga s dotadašnjih sto kuna u trinaest EUR-a, umjesto propisanih 12.66 EUR, pa su time doveli do divljanja inflacije, i značajnog pada standarda građana. Svi oni ugostitelji i vlasnici kafića kojima je kava poskupila više od dvije lipe, kako je najavio Andrej Plenković, završit će u Supermaksu u Perušiću i kroz uske prozore sagrađene tako da se ne vidi nebo, svako večer odzdravljati Bogu kad im poželi laku noć.

Valja priznati, Hrvatska je imala svoj La Catedral, doduše prilagođen našim uvjetima. Pa su masovni ubojice na moru i na kopnu cijele dane  i mjesece izdržavanja znatno zakašnjele kazne provodile kvaseći jaja u toplicama, šetnjom gradom. Hrvatski La Cathedral nije doduše imao slap, ali Plitivčka jezera nisu daleko, dva sata vožnje autom, a možda po putu nešto i ubiješ, pa se spoji ugodno s korisnim.

Ratni zločinci su se pacali u vrelim bazenima Krapinskih Toplica, dok su obitelji njihovih žrtava mislile da su konačno u zatvoru.

Mislim da je izgradnja tih zatvora i jedna dobra socijalna mjera, jer poznato je da u Hrvatskoj kronično nedostaje staračkih domova, u ono malo što su pod upravom gradova i županija, mjesto dobiti ne možeš, ako nisi spreman izdvojiti desetak tisuća eura.

Privatni domovi su preskupi. A dok lopova HDZ-ovca u dvostupanjskom pravosudnom sustavu sustigne kazna zatvora od godinu dvije dana, bit će već u godinama idealnim za smještaj u dom. Pa će u zatvor. Ne moraju nekakvom baji dati desetak soma eura, jer u krajnjoj liniji nisu krali da bi lovu davali lopovima, a i neće mukotrpno pokradenu lovu morati trošiti na plaćanje najmanje soma i pol eura mjesečno na smještaj u dom.

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

Laki je dostigao radnu temperaturu

Počelo je. Polako, kako uvijek i počinje. Mic po...

SDP- SHD se boji Gordana Marasa

Postoje ljudi kojima vjerujem. Ima ih brat bratu jedno...

Zašto ne privatizirati bezvezna državna poduzeća?

Malo sam upao u krizu. Ono, prođu ti godine,...

Pojma nemam što se događa

Sjedim na svom mjestu. Kratka kava, sladoled od vanilije...

West Side Story

Malobrojna hrvatska glumačka dužina kazališta Jan i pirati iz...