PolitikaMargineNakon mene potop

Nakon mene potop

Izvlačenje kurca iz vreće pičaka glavno je umijeće SDP-a. Odavno. Oštro i pomno paze da ne povuku pametan potez. Ili ne paze, naprosto im je to u krvi. Vuči glupe poteze i birati nesposobne šefove.

U dokolici srčem kavu na terasi Iblerovog trga. Lukavo sam  sjeo  na onaj dio terase   koji vodi prema prolazu u Draškovićevu, no, onaj prolaz u kojem se nalazi Zug. Kafić u kojem su kroz sve ove godine uz kavu, neku žesticu i obilje spletkarenja,  mnogi esdepeovci ostali bez glave. Ma ostala im rusa glava na ramenima, ali im je izmaknut stolac. A ima li što gore, nego da ti u stranci karijerista i foteljaša, netko izmakne stolac?

Sunčano je, ugodan vjetrić blaži me. Tamne sunčane naočale na nosu, da se ne vidi pogled. Gledam  lijepe Zagrepčanke promiču kraj moje snajper pozicije. Nekako su mi najdraže one kojima se jako žuri, pa brzo hodaju dok im se lagane suknjice pomiču na njišućim guzovima dok promiču kraj  stola za kojim sjedi čiča s tamnim naočalama. Dobra je to pozicija, možeš puno vidjeti, a Boga mi i svašta čuti. Stol do mene sjedi nekoliko esdepeovaca, besposlenih, vrlo glasno  upustili su se u rješavanje kadrovske križaljke stranke. Omiljena i najvažnija tema kad se sretnu esdepeovci. Dobro je poslušat, premda znam da svi lažu, jer svaki od njih ima svoje planove, koji uključuju utapanje ovih za stolom s kojima ispijaju žestice. Nema tu iskrenosti, ali ima informacija.

Kaže jedan da nije znao da Peđa Grbin govori francuski. Osobno  ga je čuo kako govori, pa je upitao  frenda koji priča francuski, što to znači. Nakon mene potop, rekao mu je prika. Riječi Louisa XV, upućene čuvenoj madame de Pompadour.

Peđa Grbin, vođa stranke koja je bila na umoru sve dok trenutka dok se sredinom ožujka nije pojavio Zoran Milanović i ubrizgao joj injekciju adrenalina direktno u srce, više se neće kandidirati na stranačkim izborima. Tako kaž. Stranka je sustavno ubijana, još od vremena Ivice Račana, pa je nastavio Zoran Milanović koji se nije trudio uništiti je, ali nije se ni trudio oko stranke, Davoru Bernardiću su   sa čela kapi znoja  curile od napora dok je uništavao stranku. Gdje je on stao, nastavio je Peđa Grbin, koji je snažno zamahnuo sikirom i cjepanicu raskolio na dva djela. Jedan komad uzeo je, a drugi u bacio u vatru. Ne treba mu.  Takvom SDP-u je Milanović svojom najavom kandidature ubrizgao injekciju adrenalina, SDP se stresao i živahno skočio. Ali, avaj, nakon samo par dana, snage i volje je nestalo. Milanović potrošio dragocjenu injekciju, a bolesnik je opet umirući. Injekcija je pomogla samo na kratko, pa je na izborima osvojen iako premali, ali opet duplo veći broj mandata no  što su i najveći optimisti predviđali.

Ako kažem da u stranci vrije nezadovoljstvo, ne bih rekao ništa novo. U SDP-u uvijek vrije ko u kotlu. Svu energiju potroše na unutrašnja podmetanja i borbe. Pa ne stignu i ne znaju reagirati na sve što se događa oko njih. A svakog dana u dva mandata Andreja Plenkovića imali su serviran zicer. Jebeš zicere, važno je podmetanje. Stranačkim kolegama. Izbori su obavljeni, sad još samo europarlamentarni, nakon kojih će raspjevani i rasplesani Bibi i Fred otići u Bruxelles na pet godina. U Bruxelles će, moja je žarka želja, otići i Tonino, organizirati prijevoz svojih stvari za povratak u Hrvatsku. Ove EU parlamentarce koji su mjesec dana glumili da su kandidati za saborske zastupnike, sada bi u Saboru trebali zamijeniti zamjenici.

SDP ne bi bio SDP da u ključnim momentima iz vreće pičaka, kurac ne izvuče.

Izvlačenje kurca iz vreće pičaka glavno je umijeće SDP-a. Odavno. Oštro i pomno paze da ne povuku pametan potez. Ili ne paze, naprosto im je to u krvi. Vuči glupe poteze i birati nesposobne šefove.

Pročitajte i ovo:
Božinovićeva policija zna svoj posao!

Freda Matića neće zamijeniti prva neplasirana osoba. Nije to propis, ali je uobičajeno. Nego, prva se preskače i izabire se druga neplasirana osoba. Prva neplasirana osoba je drugarica Biljana Gača. Druga neplasirana osoba je drug Marko Krička.

Ne poznam Biljanu Gaču. Sreo sam je dva ili tri puta, jednom smo se pozdravili, kurtoazno, bez  i jedne izmijenjene riječi. Pamtim što su pričali o njoj. Predana stranci, vrijedna i poštena. Iskusna, ne odustaje nikada. Sve skupa, malo čudno za nekoga tko je član SDP-a. U SDP-u vrlo teškoj izbornoj jedinici, onoj petoj, slavonsko, Biljana Gača osvojila je doličnih 694 glasa. Nije puno, ali ajte vi, obucite crvenu majicu i i izađite na megdan HDZ-u, DP-u, svim onim desničarima, Mostu u Slavoniji, u njihovom lenu. Pa da vas vidim.

Na  istoj listi se nalazio i izvjesni drug Krička, Marko Krička. S osvojenih osamdeset i osam glasova. Drug Krička je bio junak članka na ovom portalu „Analiza slike “Točkasta koalicija”, anonimnog umjetnika Kričke“, u kojem sam ga proglasio Einsteinom iz Siska, za razliku od Kardelja iz Siska, Davorka Vidovića kojeg su birači na ovim izborima zasluženo pokopali. Drug Krička član je crvene stranke u Sisku, dvjestotinjak kilometara udaljenog od Slavonije. Politički vrlo pismeni Peđa Grbin postavio ga je listu u Slavoniji. A tip je doživio potop. Jebenih 88 glasova. Ej, osamdeset i osam. U haustoru u kući do mene živi sto ljudi.

Analiza slike “Točkasta koalicija”, anonimnog umjetnika Kričke

Sabor će se konstituirati, početi sa radom. Sabora neće vidjeti Biljana Gača koja je prva ispod crte. Nego će u Saboru jeftine gablece jesti rečeni Krička iz Siska. S osvojenih 88 glasova. Žena koja se svojim radom, u užasno za članove SDP-a teškom okruženju, hrabro suprotstavljala silnim lopovlucima, nepravdama koje su se događale i događaju u Slavoniji,  ne ide u Sabor, suprotstavljati se HDZ i SD kapitalcima koji su, gle čuda, baš iz Slavonije. Jer je to volja Peđe Grbina. I libo ga racku, nema on kome što objašnjavati. Nego ide Moslavac Krička. Jer je to volja Peđe Grbina. I libo ga racku, nema on kome što objašnjavati. Stranku je rastočio, rascijepio, mora otići, a posao nije gotov. Pa zato: Poslije mene potop. Pa će se SDP-ovci i dalje čuditi kako Slavonija propada, a žene koja im se svojim znanjem i srcem može suprotstaviti u Saboru nema. Nego će u Sabor utrčati tip u crvenom dresu s velikim brojem 88 na leđima, drug Eighty eight Krička.

Provodi li Grbin taktiku spaljene zemlje, ili samo nakon mene potop, dragom Bogu je svejedno. Ali je zato vrlo efikasan!

Iza njega neće ostati ništa. Sve ili spaljeno ili potopljeno.

Pouka o pravnom lijeku za izbačene iz SDP-a!

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

West Side Story

Prethodni članak
Sljedeći članak

West Side Story

Malobrojna hrvatska glumačka dužina kazališta Jan i pirati iz...

Doktor Dragan

Još samo jedni izbori ove godine. U toj, kak...

Radna terapija za lopove

Uhapsilo tipa koji je direktorirao Hrvatskim cestama. Stavili mu...

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...