PolitikaPolitika - kriminalTko masti brke dok Zoka prelijeće Hrvatsku u Black Hawku?

Tko masti brke dok Zoka prelijeće Hrvatsku u Black Hawku?

S odmora se vratio i onaj ružičasti ministar od financija. Pa je odma onako osunčan, s tenom obrijanog odojka, objavio da s njime nema zajebancije. Što smo se zajebavali s Rozim zajebavali smo se. Pa je s govornice progovorio: Pozdrav seljačine, nema više jebačine. Uvodim vam porez na nekretnine.

Prošli su godišnji odmori. Mislim, ne vama ili meni, to se ne računa. Prošli su godišnji odmori glavonja koji glume da upravljaju državom. To se računa. Vaše ne. A fraza upravlja državom svakako je prejaka, svakako prejaka za ekipu koja sve skupa vrlo vješto vodi u totalni strmopizd. Nisu svi kvasili jaja na moru, oni iz Domovinskog pokreta svrstavali su se uz ili protiv tipa koji je svaki mjesec uzimao petsto eura iz nekakvog fonda, onako, da mu se nađe. Svašta smo saznali. Saznali smo da je onaj debeli gospodin koji je vlasnik Pevexa bio podoficir u JNA. Pa smo saznali da je on goljo koji jedva ima novaca za gaće kupiti, onda smo saznali da je pun ko brod. Saznali smo svašta i o Penavi. Da je sva okolica Vukovara njegova. A tamo će se graditi autoput, pa će Penava godinama brojati pare. Možda se ostavi politike. Bilo bi dobro. Javio se i Bartulica. I Bujanec je izvirio iz septičke jame. Uglavnom, sav šljam je tu.

Šteta da su izbori za dva dana, da su za dva mjeseca, cijela nacija bi povraćala od silnih novoiskrslih činjenica. Sjećam se, u trenutku kad je Nadan Vidošević objavio kandidaturu, pojavio se na televiziji Hebrang i pola sata nabrajao imovinu Nadana Vidoševića. I čudio se ko pura dreku. Od kuda to sve Nadanu. Samo pola sata nakon Nadanove kandidature. Očito je da je sva ta HDZ klatež sve znala, ali je šutjela dok je bio njihov. Kad je beknijo, evo na stol sve. Ista je priča o ovim krkanima u Domovinskog pokreta. Sad svi znaju sve. A do deset dana svi su se grlili. Meni je posve svejedno što se s njima događa, ali me, priznam, smeta, što su sva ta govna koja su radili i rade dalje, umotavaju u svetu riječ Domovina. A Upravni sud šuti. Ni da bi riječ rekao, a kamo li takvim besprizornicima zabranio korištenje riječi Domovina. Ma i spominjanje svete riječi.

S odmora se vratio i onaj ružičasti ministar od financija. Primorac se zove. Pa je odma onako osunčan, s tenom obrijanog odojka, objavio da s njime nema zajebancije. Što smo se zajebavali s Rozim zajebavali smo se. Pa je s govornice progovorio Pozdrav seljačine, nema više jebačine. Uvodim vam porez na nekretnine. Pa se vi slikajte. Porez na nekretnine je jebena stvar, svi su ga do sada izbjegavali, jerbo je vruć krumpir u rukama. A Rozalija eto baš hoće. Jerbo je slatko gurnuti tustu i mekanu ručicu u ćup meda. A ćup meda su džepovi građana. Čak i malograđana. Čak i seljaka. Ne znam jesu li i džepovi Hercegovaca koji žive u drugoj državi, a u Zagrebu nakupovali stanove, nek se nađe.

Nekak istovremeno javili su se i Srbi. Vele da su uhapsili jednog našeg špijuna, valjda je u Dva bela goluba  na Skadarliji umjesto leskovačkog voza naručio Šestinski slijed. Pa ga uhapsilo (hrvatski :uhitilo) Tko zna. Ako je pametan na Radmana, ne bi bilo čudo. Naši se izjavi Srba čude ko njuferica kurcu što se čudi, pojma nemaju. Sudeći prema masi propusta naših tajni službi koja eto, do danas ne zna tko je potpalijo fitilj na dronu što se spizdijo u Zagrebu, ne bi me čudilo da oni uopće nemaju pojma, možda su Gedžani ipak uhapsili tajnog agenta 0,5, kodnog naziva Mirogojček?

S godišnjeg se vratijo i ministar obrane, Anušić. Koji vjerojatno isto ne zna tko je spizdijo dron u dvorište ministru prije njega. Ali zna da je vožnja helijohopterom Black Hawk skupa. Jedan sat, kaže ministar Anušić, kojem je odmah po imenovanju za ministra prvo izvađena kičma, pa mu veliki dio javnost tepa Anusić,  ta vožnja košta 8.000 – 9.000 Eura po satu. A navodno, Zoran Milanović iz Black Hawka ne izlazi. Ko da je u njemu prijavio boravak.  Zubima se drži za dovratak Black Hawka. A Anusić množi. I obavještava javnost. U svemu tome, naravno, Andrej Plenković svršava. Jerbo Anusić, kus muškarca, gimnastičar, ministar, glavni baja Slavonije, pokorno izvršava njegove zadatke osmišljene u uredu Marka Milića.

Ministar obrane obavještava javnost o cijeni i korištenju vožnje helikopterom predsjednika države.

Pročitajte i ovo:
Ukazanje Hajle Selasija Cara Afrike i Azije u Zatonu

Pa i dobar mu je nadimak. Naime, stranačka pripadnost po pitanju svih pitanja obrane ne bi smjela imati ama baš nikakve veze. Jer, radi se o obrani i zaštiti domovine (one čije ime bale ovi kokošari iz Domovinskog pokreta). Obrana države i te vojne stvari važnije su od svega. Pa lijepo, ako ti nešto smeta, Dobar dan, dobar dan, kako ste, evo ja došo reći vam da je vožnja tim helijohopterom skupa u vražju mater, pa se nemojte voziti. Jerbo štednja. Preko novina se ministar obrane nikada ne suprotstavlja predsjedniku, niti se konfrontira, naročito u ovakvoj složenoj situaciji, gdje smo, posve sigurno na dometu nekakve stare kante, drona, o modernom oružju da ne pričamo. Stvar je jednostavna ako znaš misliti. Ili ako imaš kičmu. I nisi Anusić, nego Anušić.

Istovremeno, nitko ne računa koliko košta bjesomučno krstarenje konvoja skupih Audija Hrvatskom radi izvršavanja stranačkih (sada kampanjskih obaveza HDZ-a).

U cijeloj priči postoji samo jedna mala kvaka.

Cijena prijevoza Black Hawkom, na bazi jednog sata, po međunarodnim tablicama cijena, iznosi oko 3.116 EUR-a ( 2.811,88 EUR je). A ne 8.000 do 9.000. Kako laže Anusić. A Google kaže drugačije. Mogli su zamoliti svog dečka, Turudića da im progugla. Ali istina nikad nije bila važna na ovim prostorima, kaj ne? O tome da piloti naprosto MORAJU letjeti, puni ili prazni, ministar, gimnastičar, pojma nema. Tužno. Ali bolje je pričati o laži oko cijene nego o porezu na nekretnine. Ili nedostajućem agentu koji je samo htio pojesti Šestinski slijed, kao što ga jede kod Srbina u Zagrebu.

Pošto se radi o HDZ-u, pitam se, tko masti brke dok Zoka prelijeće Hrvatsku u Black Hawku?

*Izvor cijene leta Black Hawka. Objavljujem jer ovi mutavci iz Milanovićevog ureda ne znaju odgovoriti.

​What is the Price of A-10 Fighter or Black Hawk Helicopter Flying an Hour: Modern Costs for U.S. Aviation | Defense Express (defence-ua.com)

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti
Prethodni članak
Sljedeći članak

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...

Francuska zrakoplovna baza u Puli

Te nedjelje, desetog veljače 1980. godine, kasno navečer izašao...

Iznogud s Iblera

Minule su vrućine, kao da ih je vlak odnio...