Nakon izbora

Potegla se ovih dana meni omiljena tema, o prevari birača. A birače uopće nije teško prevarit. Ko što sam ja izvodio nekakve blesave polumađioničarske trikove pred mojim dvogodišnjim unucima. Lako je prevariti birače, one koji ništa ne znaju, a duša ih goni da nekome vjeruju. Pa bio to budalaš, gad i varalica.
Svaki parlamentarni izbori, od dana kad smo ušli u EU, donose nam bezobrazno varanje. Političke stranke na svoje liste stavljaju svoje članove koji su se nekakvom igrom sudbine skrasili u Europarlamentu. Stavljaju ih čak na prva mjesta, premda je i najblesavijem Hrvatu jasno da se nitko od njih, pa ma koliko puno glasova dobio, neće zadržati u Hrvatskoj dulje od tjedan dana nakon izbora. Kakav Sabor, kakvi bakrači. Bitna je EU lova. Plaća osam soma EUR, plus troškovi, plus dnevnice, plus osnivanje ureda u Hrvatskoj na koji svaki hrvatski zastupnik ima pravo, a u njega može ukrcat bilo koga, samo da nije rodbina. Pa onda zaposlenici ureda europskog zastupnika postaju rashodovani saborski zastupnici, tipovi koji nikad nisu služili bilo čemu, a sad ubiru plaću od tri somića i besposleno čube u uredu zastupnika Tog i Tog, ili zastupnice Te i Te, i strpljivo čekaju da im se iskrca oko tri soma Eura mjesečno na račun.
Stranke te zastupnike kojima nije ni u peti sjediti u Saboru stavljaju na liste, kako se kaže da povuku. A u stvari povlače ljude za nos. A nekima od njih bi cenjeni izborni publikum dao i da ih za kurac povuče. A nekima naravno, ne bi. Nikad. Pa ni onda.

Ljubim ruke

Europarlamentarci su pljuckali i kenjali tijekom kampanje diljem Hrvatske u parlamentarnoj kampanji, a da svoj posao u Bruxellesu obavili nisu. Baš me to i ne čudi, jer neki od njih dok su bili u Saboru nisu baš puno bili na sjednicama, njihov učinak bio je mizeran. Ali ulizivanjem političkim moćnicima ili njihovim suprugama, osvanuli su u Europarlamentu. Jedna zastupnica je samo da bi ušla u Sabor htjela ljubiti ruke osobi koja je sastavljala listu, a ona ju je ipak stavila na listu, bez ljubljenja. Jerbo je sve skupa bilo gadljivo vrlo. Baba je gadljiva, kasnije je pljuvala i to vrlo žestoko, o osobi koja ju je stavla na listu. Eno je sada ulazi u EU parlament kao zamjena za Andreja Plenkovića. Apropos ega Andreja Plenkovića. to je stvar kojoj gadljivosti nema kraja.

Što je sada, da bi ušla u EU parlament ljubila sastavljaču liste to je majka svih pitanja?

Danas se zapalio čovjek na Markovom trgu. Tragedija. Među pubilikom  se  naravno isticao Andrej Plenković, koji je vrlo zainteresirano gledao kako čovjek u plamenu  cvrči poput čvarka. U pratnji prekoredno cijepljenog ministra Primorca. Gadljivo da ne može jače.

Pročitajte i ovo:
Bjelovar: Sjednica ŽO SDP BBŽ-a u mojoj Garešnici, iliti Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj

EuBi

Plenković je osvojio 101.820 glasova, a nije mu ni na kraj pameti ići i biti nekakav zastupnik u Bruxellesu. Čista prevara birača. Njemu izborni legitimitet treba, radi eventualnog kasnijeg bijega, ako mu se otvori kakvo mjesto u vodstvu EU, na što on i cilja. A treba mi i radi zadovoljenja njegovog superega.
Druga po broju glasova je Biljana Borzan, svakako najvidljivija europarlamentarka, koja je osvojila samo malo manje glasova manje od svih cvergla na listi HDZ-a, bez Andreja Plenkovića. Gledam na televiziji, neovisni komentator Puhovski kaže da je odustajanje preferencijalno izabrane Ivane Kekin prevara birača. Jer su birači birale nju, a ne nekakvog biciklista na listi MOŽEMO!. Slažem se s neovisnim komentatorom Puhovskim. Onda nastavi, a riječ neovisni nestane u trenu. Jer kaže on, odustajanje Plenkovića nije prevara. O jebem ti mater i poštenju. I svima koji ga zovu bilo gdje da trkelja i prodaje maglu. HDZ koji sada zjači toliko da me strah otvorit radio ili televiziju, njegovi bezveznjanci i patuljci na listama nisu osvojili ništa. Pola liste tih bezveznjaka osvojilo je manje glasova od politički poluanonimne Nine Skočak.

Domovinski pokret i Most osvojili su zajedno malo više glasova od Biljane Borzan. Tek da se zna o pravoj veličini vodećih stranaka. I autoritetu Biljane Borzan. To shvaćaju građani, ali tupani u SDP-u neće shvatit nikad. Jer bitna je fotelja. I dupe na ramenima.

Sve to nam govori samo jedno.
Da SDP-om upravljaju budale, nesvjesne trenutka, bez mota i ideje. Nema tu poteza.
Da su po kratkom postupku prije parlamentarnih izbora na čelo SDP-a (pa makar i privremeno) postavili Biljanu Borzan, drugačija bi se pjesma sada čula.
Ali ne, oni to nisu. Oni će izabrati Sinišu, bremenitog aferama, dokazano nesposobnog prodavača magle i spletkaroša, tipa koji bi u normalnim i poštenim strankama već dugo pratio zbivanja u stranci. Izvana.

Dan antifašističke borbe

Danas je Dan antifašističke borbe. Danas se obilježava osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda, dan kada je počela borba protiv fašizma i nacizma. Državni je praznik. Spomen...

Odgovori

Explore our articles