ZagrebZagreb kriminalSituacija oko Renata Peteka pokazala je svu nemoć Gordana Marasa

Situacija oko Renata Peteka pokazala je svu nemoć Gordana Marasa

Trešnjevka jug.

Općina u Zagrebu u kojoj vjernici Crvene religije hodaju ponosno u majicama s kratkim rukavima, kako bi se na njihovim nadlakticama vidjele tetovaže.

Crvenom tintom tetovirani likovi lokalnih heroja SDP-a, Denisa Hrestaka i Saše Karizmatika Molana.

One odvažnije esdepeovke tetovirale su su srčeka s njihovim imenima na mjestima nevidljivih.

Obojica su vrlo vjerni suradnici Davora Bernardića, predsjednika SDP-a.

Ima još tamo još jedan viđeni esdepeovac Zvane Brumnić, ali on za ovu priču nije bitan, a i ne vjerujem da je sudionik komplota o kojem pišem, jer on je pametan čovjek, koji ne radi kokošarske greške.

A rečeni je Karizmatik čak bio i vd. Raka zagrebačkih crvenokošuljaša, upravljao je zagrebačkim esdepeom, a da to nitko nije ni znao.

Na tom mjestu trebao ga je smijeniti nakon izbora, veliki čarobnjak Davida, gospodin Denis Hrestak, informatički CSI-evac, šef SDP ove političke akademije, lovac na nepoćudne, te nositelj svakavih još titula.

Sve je bilo pripremljeno.

Nepoćudni članovi koji ne bi glasali za SDP-ovog Muldera, potpisom pera pobacani su iz stranke, sve na ime fantomske neplaćene članarine, a neplatišama članarina voljnih glasanju za lika s tetovaže, dugovanje je oprošteno.

Ali zlom kobi po njih, ali i po zagrebački SDP, to se nije ostvarilo, jer je na izborima, pomno pripremljenim, pobijedio stanoviti Gordan Maras.

Tamo, na toj Trešnjevci stanuje valjda, nisam bio kod njega, a i ne poznam ga, Renato Petek, čovjek koji je u zagrebačku skupštinu ušao na osnovu tajnog sporazuma Josipović-Bernardić.

Možda je ušao na čudan način, ali ispalo je da Zagreb već jako dugo nije imao tako dobrog zastupnika, agilnog i vrijednog, koji užasno živcira Bandića.

A kad živciraš Bandića, budi siguran da u zagrebačkom SDP-u na to gledaju prijekim okom. O sprezi Bandića i vrha purgerskih crvendaća napisano je stotine članaka.

Dakle,  malešni klub zastupnika SDP-a u Skupštini, prigrlio je i Peteka, kojem se stranka, Josipovićeva Naprijed Hrvatska raspala.

Što i nije čudo, kad se zna politički potencijal Ive Josipovića.

Onda su Peteku ponudili da bude tajnik SDP-a, pa da ga s vremenom zaposle. Koliko znam, Petek je to prihvatio, ali jebi ga, nije član SDP-a.

Točnije, ponudio mu je Davor Bernardić, idol ekipe s Trešnjevke Jug.

Nakon toga trebao je još samo okrenuti telefonom poslušne aparatčike na toj Trešnjevici sve hoda.

Ko voda ispod broda.

Ali nije. Ili je?

Čemu sam ja skloniji vjerovati.

Odmah da kažem, tajničko mjesto koje je ponuđeno Peteku ne iziskuje i ne propisuje članstvo u SDP-u.

Onda se sastala ekipa s Trešnjevke Jug i ODBILA (valjda prvi puta u povijesti) poslušati volju Bernardića i primiti Peteka u stranku.

Imenovanje se trebalo odviti na Glavnom odboru, kojim rukovodi junak nad junacima, Erik Fabijanić.

Koji je stavio pitanje imenovanja tajnika na dnevni red. Pa se digao Bernarić i rekao da povlači prijedlog.

Bio mu ćeif.

Navodno sve zato jerbo Petek nije član SDP-a.

Uglavnom, čovjeku je propao i potencijalni posao, koji mu je pazi sad obećao Bernardić, radi kratkovidnosti frajera u nekakvoj općini uz Zagrebu. A priče o Bernardićevim obećanjima su legendarne.

Barem dvije tisuće članova SDP-a ima obećanje da će u slijedećem mandatu sjediti u Saboru. Pedesetorici je obećano mjesto ministara. Najnovija je priča da je jedan ministar mjesecima bauljao Hrvatskom u nekakvoj SDP-ovoj kampanji, 

Tako mu i treba, kad čačka njihovog Milana.

Da je recimo, Voditelj Odjela za pravne i financijske poslove Grada Zagreba, dakle jedan od prvih suradnika Velikog Milana,  ti isti bi ga podržali, recimo da bude kandidat za zamjenika gradonačelnika, na izborima protiv njihovog Milana.

Valjda su tog Voditelja svega i svačega, podržali jer su znali da Milanu ne može i ne smije ništa.

Siguran sam da ste se izgubili, jer nemrete vjerovat da je časni i pošteni SDP u tolikoj sprezi s Milanom Bandićem, svakako najvećim zagađivačem političkog prostora u Hrvatskoj.

A je.

Dakle, Peteku je stvar dopizdila i objavio je intervju u Jutanjem u kojem sve pojašnjava. I veli da je nezavisan i da izlazi iz kluba SDP-a.

Koji će sad svojski morat radit, jer im nema Peteka koji je odrađivao sve.

Brže bolje javio se i šef zagrebačkih komunista, Gordan Maras do kojeg na Trešnjevci drže ko do lanjskog snijega.

Pa je na FB objavio krajnje komičnu, ali tragičnu istinu.

Renato Petek trebao se pridružiti SDP i postati dio tima koji treba donijeti promjenu u Hrvatsku i Zagreb. To se nije dogodilo i oni koji su bili protiv toga da uđe u SDP napravili su nam veliku političku štetu. Iako sam osobno inzistirao da se učlani, nakon odbijenice na njegovoj lokalnoj organizaciji, očito je nestalo povjerenja. SDP je izgubio zastupnika u Gradskoj skupštini te Petek nastavlja djelovati nezavisno i ne želi vratiti mandat. Mandat je naime dobio od SDP-a. Sada mandate koje nisu osvojili ne vraćaju i oni koji se žele borit protiv korupcije. Moje mišljenje je da motivi koji su doveli do ove situacije nisu interesi građana, nego osobni. Borit ću se protiv toga do posljednjeg daha i potruditi da od naših slabosti na kraju napravim vrline. 

Podebljao sam činjenice koje pokazuju Marasovu nemoć.

Pročitajte i ovo:
Iz štampe: Bandić u šoku: Zašto baš meni sude ovako brzo?

Istina je da su ovi koji su odbili primiti Peteka napravili veliku političku štetu.

Pa da pitam.

  • Koje je stegovne mjere on kao Predsjednik GO SDP Zagreba poduzeo protiv njih?
  • Kako su one provedene i koji je rezultat?
  • Kako ocjenjuje i pravda činjenicu da njegovo inzistiranje na primanju Peteka nije imalo rezultat?
  • Nije li to znak i to vrlo jasan znak da Maras ne vlada zagrebačkim SDP-om?

Naravno da odgovor od Gordana Marasa neću dobiti, kao što se nije za razliku od drugih kandidata udostojio odgovoriti na postavljena pitanja tijekom kampanje.

Ali, i to je znak nemoći, zar ne?

Kada bi Petek vratio mandat, umjesto njega bi ušao Tihomir Barišić, ogorčeni protivnik Milana Bandića, koji je zaposlen kao Voditelj odjela za tehničku regulaciju, sigurnost prometa i sustav javnog parkiranja.

Kod Milana Bandića!

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...

Francuska zrakoplovna baza u Puli

Te nedjelje, desetog veljače 1980. godine, kasno navečer izašao...

Iznogud s Iblera

Minule su vrućine, kao da ih je vlak odnio...