ZagrebPeđa Grbin treba napraviti ono što najbolje zna!

Peđa Grbin treba napraviti ono što najbolje zna!

Panika je na Iblerovom trgu. Razmatra se  mogućnost hitnog uvođenja SOS telefona, koji bi nazivali članovi stranke koji su ovih dana upali u tešku krizu. Svi oni potajno su se nadali da bi na parlamentarnim izborima mogli prikrpati se uz MOŽEMO!, te se dokopati mjesta nekakvih direktorčića, savjetničića, uredskih štakorčića s dobrom i redovitom plaćom.

Onda je zagrmio Viktor Gotovac i rekao Stop Tomaševiću, baš kao nekad davno na Brijunskom plenumu uzviknuo Tito, Stop Rankoviću.

Katastrofalni i godinama uništavani zagrebački SDP na proteklim izborima osvoijo je pet mandata, od toga su dva nestranačka. SDP kao partner u vlasti dobio je isključivo milošću Tomislava Tomaševića, mjesto predsjednika GS, dobio je i auto i vozača i dobru plaću, što je posve pristojno za čovjeka kojem se nipošto ni na dalekom štapu ne smiješi toliko žuđena diplomatska karijera. Joško Klisović, kao pravi gentleman, sve to zna cijeniti i postao je posve lojalan Tomislavu Tomaševiću.

Preostala dva mandata osvojili su gablec efendija, Ivan Račan i Renato Petek, koji je u stranku ušao tako nekako oko izbora.

Nakon što je za predsjednika SDP-a Zagreba izabran Viktor Gotovac, izvršena je zamjena, pa je umjesto Gablec Efendije Ivana Račana u Skupštinu ušao Viktor Gotovac, koji nema izborni legitimitet, ali ima stranku kakvu ima. Nije mi uistinu poznato, je li Ivan Račan zadržao pravo svakodnevnog gablecovanja u skupštini, no sada to i nije bitno.

Dakle, htjeli mi to priznati ili ne, SDP je u GS Zagreba spao na dva slova, koja imaju partijskog staža cca tri godine. Ukupno.

I sada bi oni raskinuli sa Možemo!

Svi oni članovi koji su godinama i desetljećima lizali guzice onima koji su na partijskoj hijerarhiji bili iznad njih, podlo se odnosili sa sebi ravnima, podmetali im, prijavljivali ih anonimkama, a bahatili se prema onima ispod sebe, sve ne bili se dočepali bilo kakve pozicije koja nosi lovu, sada su u kurcu.

Jer, iako mi nije jasna opravdanost postojanja takve stranke kao što je SDP, nije mi jasna svrha ni bit, oni su se ipak nadali, a nada umire posljednja, da će se na državnoj razini spojiti s MOŽEMO! I ogrebati se za neku funkciju.

Pročitajte i ovo:
OŠ Milana Bandića u Đurđevcu

Ali Petek i Gotovac kažu Jok!

U vrijeme kada je popularnost HDZ-a počela padati otkrivanjem činjenica da je HDZ probio plafon i prešao u milijardske krađe, SDP kao politička stranka koja se ne želi baviti politikom, počeo se opet samozadovoljavati. Igrati sam sa sobom.Spectator o trenutnom stanju u SDP Zagreba

Član redakcijskog kolegija Spectatorbloga Branimir Brzić, odavno mi je govorio, prigovarao, nagovarao, potkupljivao me janjetinom odojcima, tepao mi, govorio da sam mu najljepši, da me voli, samo da napišem koju u Viktoru Gotovcu.

Mahao je rukama, govorio gledaj u mene pa škiljio, veli, ovako gleda Gotovac kad s njime pričaš, škilji, nije iskren.

Sve to mi je rekao, ja pisao nisam, nisam jer ga nikad vidio nisam, pa ni ne znam što škilji, ono što sam pročitao, bilo mi je smiješno, mislio sam da je ono s Titom neka zajebancija, da se u vrijeme najveće krize, rata u blizini, korone koja je tu, kontinuirane pljačke, netko ide zajebavati s povratkom Titovog imena na neki trg, samo zajebancija, a ne ozbiljni politički program. A i nekoliko meni dragih ljudi vezalo je svoju političku sudbinu za njega, pa eto nisam.

Drugarice i drugovi, biti ću kratak.

Treba pustiti Peđu Grbina da napravi ono što jedino zna. Izbacivanje.

Viktora Gotovca i Renata Peteka treba izbaciti iz SDP-a, zagrebački SDP treba raspustiti, a mislim da je svakako jedina osoba koja bi ga mogla vratiti na zdrave noge kao koordinator gospođa Mirela Ahmetović. U vrijeme kad je SDP u krizi, gospoda Viktor Gotovac i Renato Petek, čine svojim potezima veliku, ogromnu uslugu HDZ-u, a kilavi SDP čine još kilavijim.

Priznajem, u svojoj procjeni sam pogriješio. Jer, u travnju sam izjavio da će ih Peđa izbaciti u listopadu ili studenom, a eto, nije ni sredina rujna.

Nisam ni ja savršen!

U slučaju ponovljenih izbora u Zagrebu, siguran sam da će im građani grada Zagreba pokazati što istinski misle o njihovom radu. Da razjasnimo, ja nisam pristalica MOŽEMO, naprotiv, kritičan sam i kritičar sam. Ali, na žalost, stjecajem mnogih ružnih okolnosti kroz nekoliko desetljeća, SDP je spao na samo popunjavanje nekakve kvote do potrebne većine.

A u kvoti Gotovac i Petek.

Prema tome, bio sam jasan.

 

 

6,893ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
5,382SljedbeniciSlijedi
76,569PretplatniciPretplatiti
Prethodni članak
Sljedeći članak

Это не свобода, это маскарад

Danas je lijep dan. Nisam dobio na lotu, jer...

Rokaj Andrej, rokaj po toj klateži!

Vlada je podigla plaće. Krvnički. Krvopijski. Takve plaće ne...

Don Darko

Težak je život na selu. Još ako je nekakva...

Francuska zrakoplovna baza u Puli

Te nedjelje, desetog veljače 1980. godine, kasno navečer izašao...

Iznogud s Iblera

Minule su vrućine, kao da ih je vlak odnio...