15.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaPolitikaHrvatskaMILINOVIĆ: Proračun je srušio lokalni HDZ po naputku središnjice

MILINOVIĆ: Proračun je srušio lokalni HDZ po naputku središnjice

Objavljeno

Bivši HDZ-ovac, ličko-senjski župan Darko Milinović u ponedjeljak je ustvrdio da je lokalni HDZ, po naputku središnjice iz Zagreba, srušio u Županijskoj skupštini njegov proračun za iduću godinu te poručio da se neće politički umiroviti, a na nove županijske izbore izlazi sa svojom listom.


Milinović, koji je prije četiri mjeseca izbačen iz HDZ-a, u izjavi za N1 televiziju izrazio je uvjerenost da HDZ nakon idućih izbora više neće imati apsolutnu vlast u Ličko-senjskoj županiji.

Izbori za novo predstavničko tijelo Ličko-senjske županije uslijedit će uskoro jer će Vlada, zbog neizglasavanja proračuna, imenovati povjerenika koji će u roku od tri mjeseca morati organizirati izbore za novi saziv županijske skupštine.

Proračun nije podržalo 14 vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSU, koji su bili suzdržani, a podržalo ga je 11 vijećnika, i to bivši članovi HDZ-a okupljeni u nezavisni klub i vijećnici s liste Bura promjena.

Župan Darko Milinović  je ustvrdio da je HDZ, po naputku središnjice, srušio u Županijskoj skupštini njegov proračun za iduću godinu 

U komentaru za N1 televiziju, Milinović je ustvrdio da je HDZ tim činom srušio sam sebe, jer je prvi put u povijesti ostvaren suficit Ličko-senjske županije od 5,2 milijuna kuna te je vraćen cjelokupni dug od 4,2 milijuna kuna.

Napomenuo je i kako je još prekjučer imao većinu od 20 županijskih vijećnika za proračun, a onda se situacija promijenila zbog pritisaka “od lokalnog HDZ-a, a po naputku središnjice iz Zagreba”.

“To je žalosno za Ličko-senjsku županiju, ja idem na nove izbore, idem sa svojom listom i HDZ prvi put u povijesti neće imati apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini”, rekao je župan.

Upitan kako može očekivati da će na izborima uspjeti pobijediti HDZ, ako mu je on srušio proračun, Milinović je odgovorio kako to nema veze s izborima te izrazio uvjerenost da je njegov proračun srušio “HDZ  sa SDSS-om i SDP-om”.

Uvjeren je da će u Županiji doći do promjene političkih snaga. “HDZ je imao apsolutnu vlast s 19 vijećnika  i nakon idućih izbora nema šanse da ima apsolutnu vlast, a nema šanse da ima uopće prevlast u Županijskoj skupštini”, rekao je Milinović.

Pročitajte i ovo:
SDP predlaže najsnažniju mjeru koja će povući društvo iz gliba - legalizaciju marihuane!

Rekao je da će mandat župana, koji je dobio kao HDZ-ov kandidat, odraditi do kraja.

“Meni su birači dali povjerenje, dobio sam više glasova nego što je dobila stranka.  Neću proći loše i odradit ću svoj mandat do kraja. Loša situacija po moju listu ne može se dogoditi. HDZ neće imati 19 mandata i HDZ će biti gubitnik tih izbora. Prema tome, oni koji su provocirali te izbore po naputku središnjice morali bi snositi i političke konzekvence”, rekao je Milinović.

Najnovije

Intervju

Vozim dugo. Jako dugo. Koji puta malo trknem auto, izađem, pogledam, odmahnem rukom, sjetim...
6,385ObožavateljiLajkaj
316SljedbeniciSlijedi
4,805SljedbeniciSlijedi
74,569PretplatniciPretplatiti

Vezani članci

Prebrzo su se dogovorili

Šećem Iblerovim trgom. Sjedam u debeli hlad, šiban divljačkim vjetrom. Svako malo prolaze besposleni...

Pretplatite se na Newsletter

Primajte najnovije članke u svoj pretinac elektronske pošte

Vezani članci

Danas opet aktualno: Hrvatska, zemlja s dva stara pozdrava – Za dom spremni i Prst u prkno!

  Vječna je tema razgovora i prijepora razgovor o iskrivljenoj prošlosti. A takvi ljudi ni...

još sličnog sadržaja